lauantai 22. joulukuuta 2018

Kaksplussan blogiverkoston joulukalenteri: Puuhaa joulun välipäiviin pääkaupunkiseudulla!

Minun vuoroni on tänään sunnuntaina ja olen listannut teille vähän erilaisia puuhia pääkaupunkiseudulla. Valitettavasti en voinut joka kuntaa ottaa mukaan postaukseen ympäri Suomea, mutta seuratkaa aktiivisesti Facebook-tapahtumia ja muita paikallisia kanavia niin löydätte varmasti mieluista puuhaa.

Joulun välipäivinä puuhaa riittää uusista leluista, peleistä ja herkuista. Kuitenkin sisäilma ja sokeri saattavat myös pistää kierroksia ylöspäin, jolloin kannattaa suunnata ulos nauttimaan toivottavasti lumisista maisemista. 

Ihan ensimmäisenä haluankin vinkata ihan vaan ihanista luonnoista, mitä pääkaupunkiseudullakin löytyy. Asumme itse Nuuksiossa, ja vaikka pihamme onkin hyvin ylellinen kaipaan itse välillä poistumista tutuilta kannoilta. Tähän sopii ehdottomasti vaikkapa LUUKIN ulkoilualue Espoossa tai jos kaipaat rauhaa niin vielä hieman Vihdintietä eteenpäin ajellen pääset Vihtiin rauhalliselle Salmen ulkoilualueelle.

Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ulkoiluun ja liikkumiseen on tietenkin JÄÄPUISTO RAUTATIENTORILLA (päivittäin 10-21, jouluaattona suljettu).  Ja pienille eläinfaneille tietenkin KorkeasaariFallkulla sekä Haltialan tila.Oikein kurjalla lumisateella myös sisältä löytyy puuhasteltavaa. Jos Luonnontieteidenmuseo on vielä jäänyt pimentoon, sinne kannattaa suunnata varsinkin leikki-ikäisten ja sitä vanhempien kanssa. Myöskin Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on kauniina talvisin.

Ilmainen museo-pläjäys kannattaa hyödyntää Helsingin kaupunginmuseossa. Heiltä löytyy Lasten kaupunkiLasten kaupungissa voi osallistua Jouluisia paperikoristeita -omatoimityöpajaan koko joulukauden, 1.12.2018–6.1.2019, ajan.. Myös päivälehdenmuseo näytti olevan ilmainen ja auki! Tämä ehdottomasti omalle listalle!

Jos vauhtia ja vipinää kaipaa, kannattaa suunnata tiestysti Hoploppiin, tai Superparkkiin. Jos ne tuntuvat jo liian tylsiltä, avaa Messukeskus ovensa 26.12 ja Loppiaiseen saakka siellä pääsee peuhaamaan Suomen suurimman sisähuvipuiston merkeissä! Käy kurkkaamassa tarkempi aikataulu Messukeskuksen sivuilta


Jouluisia hetkiä saa myös Tapaninpäivän rekiajelusta Seurasaaressa, johon pääsee osallistumaan ppienellä maksulla. Tärkeintä on tietenkin yhdessäolo ja stressitön joulunaika, joten mitään ei ole pakko tehdä ja köllöttely viltin alla sohvalla on vähintäänkin yhtähyvä jollei parempi kuin kaupungissa puikkelehtiminen. 

Muistakaa ottaa paljon valokuvia yhteisistä puuhista ja muistella niitä myöhemmin. Rauhallisia joulun välipäiviä!


Ja jos sulla on luppoaikaa joulun  puuhista, käy vielä lukemassa eilinen JaninaCharlottan postaus ja sitten voit jäädä odottekemaan Heidin aattopäivän kirjoitusta :)

1 kommentti :

  1. Ihania vinkkejä, kiitos tästä listauksesta! <3

    Oikein mukavaa loppuvuotta teidän perheelle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...