keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Tue lapsen lukuintoa virikkeillä. Kannusta ja ole läsnä. 

*Yhteistyössä Papurino

Meidän vajaa viisivuotiaan mieleisin puuha on tällähetkellä kirjoittamiseen tutustuminen. Paperia kuluu päivittäin ja tuttuja sanoja raapustetaan paperiin. ”Äiti mikä tämä kirjain on, mitä minä tähän kirjoitin, mikä tulee viivan jälkeen”.Kuinka motivoida lasta oppimaan

Vanhemman on tärkein harjoittelussa muistaa se, että mitään ei tarvitse loppupeleissä oppia. Varsinkaan neljävuotiaan. Suurin osa taitaa lukemisen ja kirjoittamisen vasta esikoulussa, mutta innostuksen saapuessa on hyvä ottaa koppi ja tutustuttaa lapsi kirjaimiin. Pieniä ärsykkeitä, kuten helppolukuisia kirjoja, kirjain-sabluunoita sekä ihan vaan kyniä ja papereita saa edullisesti kaupoista sekä kirpputoreilta. Kirjoittaahan voi mihin vain, mainoslehtiin tai värityskirjan sivuille. Tärkeintä on olla lapselle läsnä, kun hän haluaa oppia ja harjoitella.

Vasta kun lapsi on valmis.

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Innostus saattaa lähteä kuin tyhjästä, uudesta upeasta kirjasta, TV-ohjelmasta tai paineesta. Itse muistan oppineeni lukemaan, kun esikouluissa paras ystäväni osasi tavaten lukea maitotölkistä tuoteselostetta. Ai että muuten otti kuusivuotiaalla koville ja hyvin pian minäkin opin lukemaan (vai opettelinkohan ulkoa..) mitä purnukoissa lukee.
Papurino -Suomalaista kädentaitoa nykyaikaisia tekniikoita hyödyntäen

Meidän lastenhuonetta inspiroi Papurinon upea ABC-kirjaintaulu. Kaikki yrityksen uotteet ovat valmistettu Suomessa laadukkaista luonnonmateriaaleista ja niiden takana häärii kolme yrittäjää Hämeen maaseudulta.

Meille saapunut ABC-taulu on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista ja se on helppo kiinnittää valmiiksi paikallaan olevalla kaksipuoleisella teipillä. Meillä varsinkin porattavat tai naulaa kaipaavien tuotteiden asennus saattaa venähtää, joten teippi oli oikein miellyttävä kiinnitysmekanismi. Taulua saa sekä tämmöisenä luonnollisena sekä mustaksi petsattuna, meidän hempeään lastenhuoneeseen sopi parhaiten ensimmäinen.
Sen lisäksi että sivuilta saa tilattua ihania lastenhuoneentuotteita kuten tämä ihana kirjain-taulu (jonka muuten meinasin sijoittaa ensin olohuoneeseen kun se on niin kaunis!), ovat he suunnitelleet esimerkiksi myös kausituotteita, koruja sekä kaupunkikarttoja. Näitä viimeisimpiä saa valita muutamasta eri kaupungista, mutta voi kuinka onnellinen olisin kun meidän kotirantamme saisi ikuistettua näin yksinkertaisen tyylikkäästi!

Kiitos Papurinon väki, täällä luetellaan iltasaduksi aakkosia ja nukahdetaan rakkaimpien kirjaimia etsien.

4 kommenttia :

 1. Pitääpä tutustua valikoimaan tarkemmin, tuo aakkostaulu on tosi kivannäköinen :)

  VastaaPoista
 2. Sehän se on tärkeintä oppimisen tukemista, läsnäolo, mukana tekeminen ja kannustaminen.

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska idea toi kirjaintaulu. Täytyy laittaa korvan taa. Itse en jaksa odottaa koska meidän pieni mies innostuu harjoittelemaan.

  VastaaPoista
 4. Instassa jo ihailin tuota kaunista kirjaintaulua! Meidän vajaa 5 vuotias ei ole erityisemmin kiinnostunut kirjaimista. Isosiskonsa oppi jo tämän ikäisenä itse lukemaan. Kaksi vanhinta oppivat lukemaan koulussa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...