tiistai 15. toukokuuta 2018

Kesän tärkein: matkarattaat!

Yhteistyössä Jollyroom*
Kesän reissut ja tapahtumat vauhdittavat meidänkin perheen kalenteria. Oikeastaan se ei ihan hirveästi vaadi, että saa noi pienet tyttöset liikkeelle ja helpotusta tuokin meidän jättimäinen piha jolla saa aikaiseksi retken jos toisenkin. Erilaiset tapahtumat ja menot käyvät kuitenkin aika rankasti vielä pienten jaksamiselle (ja varsinkin äidin!) niin oli ihan huippua että päästiin testaamaan Jollyroomista saatuja Petite Chérien Doux uutuus/matkarattaita. 


Mulle tärkeitä kriteerejä rattaissa ovat aina olleet hyvä liikuteltavuus, kuomun peittävyys ja nopea ja helppoa kasaus. Ja ihan oikeesti, voitteko uskoa että nämä kolme asiaa yhdistyy näissä Petite Cherieissä! Oon ollu myös aika skeptinen tällaisten "pikkumerkkien" kanssa mutta nyt voin käsi sydämellä sanoa että ne on taputeltu pois ikiajoiksi.

Koska lapset osaavat jo itse kävellä, en osaa rattailta enää toivoa ihan niin paljon kuin vaunuiässä. Ei niiden tarvitse enää olla niin jykevät ja vankat, vaan ehdottomasti sirot, nopeasti kasaan taittuvat. Pienet ovat vielä niinkin kovin välillä levon tarpeessa, ettö on mahtavaa että myös matkarattaat saa makuuasentoon!

Rattaiden lisäksi saimme pehmusteen virkistämään ilmettä ja pehmustamaan peppua. Ollaan aiemmissakin rattaissa tykätty tosipaljon näistä Petite Cherien istuinpehmusteista , näin rattaat säilyvät puhtaampina pidempään. Ovathan lapset usein aikamoisia resupekkoja. Pehmusteen saa hyvin kiinnitettyä säädettävien olkainten avulla just oikeaan kohtaan ja rattaiden klipsikiinnityksellä sitä myös saa liikuteltua nopeasti jos tarvitsee. Sen lisäksi että kuomussa on esiin käännettävä aurinkolippa, oli mahtava löytö huomata että se piteni entisestään kun avasin kuomusta löytyvän vetoketjun. Aurinko saa siis huoletta paistaa koko kesän samalla lailla kun ollaan nyt saatu nauttia. 

PLUSSAT
 • Ketteryys ja kääntyvyys. Pienten renkaiden ansiosta näillä pääsee kolosta kun kolosta, sekä luonnossa että kauppakeskuksissa.

 • Keveys. Mutkien tullessa matkaan on rattaat helppo taittaa kasaan ja napata vaikka kainaloon. Paino on alle seitsemän kiloa.

 • Viimeistellyt yksityiskohdat. Vaikka rattaat ovat pienet ja "heppoiset", ne tuntuvat ja näyttävät laadukkailta.

 • Hinta. Rattaat ovat tällä hetkellä tarjouksessa alle 140eurolla. Kiva hinta, mutta iso helpotus!

MIINUKSET
 • Pieni tavarakori. Tää ei oikeastaan oo meidän perheelle miinus, mutta tiedän että tavarakori on tosi tärkeä niille jotka kulkee kävellen tai julkisilla. Uskon kyllä pienen kangaskassin ruoka-ostoksia tänne menevän oikein mainiosti.

 • Renkaat. Koska nää on matkarattaat, ei luonnollisestikkaan renkaiden koko huimaa päätä, tai ne eivät ole ilmalla täytetyt. Olkoon talvemme siis toivottavasti pitkiä mutta vähälumisia. (Ja aurattuja!)

 • Työntöaisa. Tässä mallissa aisaa ei saa säädettyä ja se kannattaa ottaa huomioon jos toinen vaikka vanhemmista on keskivertoa lyhyempi tai pidempi.Kuten tekstistä varmaan huomaatte, me ollaan superinnoissamme! Kannattaa tsekata Jollyroomin hurja lastenvaunu-osasto, sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. :)

Onko teillä tiedossa vähän pidempiä kesäreissuja ja väsyneitä matkailijoita? 

5 kommenttia :

 1. En tiedä tuleeko meillä vielä nyt näin ensimmäisenä kesänä hurjasti reissattua pienokaisen kanssa, matkarattaakin kyllä löytyy joihin turvakaukalon saa kätevästi kiinni ja vaunutkin menevät aika hyvin kasaan :)

  VastaaPoista
 2. Eipäs näin hienoja, kuvallisia ja läpimietittyjä arvoita blogeissa silloin ollut, kun itse niitä vaunuja tuskanhiessä vertailin ja yritin ostaa :D Nyt ei koske itseä, kun pienin täytti juuri 4-vuotta. Olen muutenkin huono ollut käyttämään vaunuja-johtuneeko siitä, etten koskaan oikein löytänyt hyviä?

  VastaaPoista
 3. Me myytiin just vikat rattaat pois! 😭
  Mun lapset on jo isoja poikia, kääk!
  Vaihdettiin rattaat polkupyöränperäkärryyn, joka on ihan huikee!
  Sekin Joklyroomista! 👌🏽

  VastaaPoista
 4. Meillä ei oo ikinä ollut matkarattaita, just siksi että nuo pienet pyörät epäilyttää. Kun isommat lapset käyttivät vielä rattaita, meillä oli joggerin tuplat, ja ne olivat mun mielestä juuri sopivan pienet ja ketterät meille. :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy myöntää, ettei meilläkään koskaan ole neljän lapsen kanssa käytetty matkarattaita. Meillä on perinteiset avorattaat, kuten Brio Ponyt, olleet käytössä siitä asti, kun vauvaikä on ohitettu. Ne ovat yhtä pienet kuin matkarattaat, mutta niin paljon tukevammat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...