lauantai 28. huhtikuuta 2018

Klara vappen ja vappumunkit from hell

Mä myönnän että mun kokkaustaidot ei oo mitä mainioimmat. Ja se johtuu siitä että oon kovin laiska noudattamaan minkään sortin ohjeita. Miestä aina naurattaa mun "mutu"mitat, kun en jaksa etsiä sitä talouden ainutta desimittaa. Hyppysellinen tota, kourallinen tota ja loppu pussi vaikka tota. Niin ja jonkun voi korvata tolla, se on _melkeen_ sama asia. Heh. Onneksi kovin metsään ei olla vielä menty. Paitsi ala-asteella siskon kanssa kun leivottiin vihreitä anispullia joista tuli kivikovia. Siskosta tuli myöhemmin kokki..

Tänään kuitenkin aattelin repästä ja vetäistä tulille omat ekatekemät vappumunkit. Ihan ekaksi jo mainitsen että tarkastakaapa ensin että kaikki ainakset löytyy kaapista, varsinkin jos lähimpään kauppaan on kymmenen kilometriä. Meidän munkeista saattoi nimittäin puuttua mun lemppari, kardemumma. Tomusokerikin tais vähän loppua kesken..

Hiivan ja maidon sekoittamisen jälkeen päätin heivata ohjeen hiiteen ja "lisäillä tätä ja tuota".
Onneksi olin jo ennen aloitusta päättänyt että nämä tehdään uunissa eikä öljyssä keittämällä joten luulen päässeeni edes hitusen helpommalla. Vaikka urakka olikin aikamoinen yksin kahden lapsen kanssa.Ohje on hyvinkin Klaramainen.
Sekoita lämmin vesi ja hiiva
Lisää joukkoon ripaus suolaa, kourallinen sokeria ja loput jauhopussista. Lisää kardemumma (tai huomaa sen loppuneen).
Jauhoja on tarpeeksi kun taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää sitten taikinaan muutama ruokalusikallinen (kukkurallisia?) voita. Turvota astiassa kaksinkertiseksi .
Paina pyöreällä esineellä kaulittuun taikinaan rinkuloita. Tee reikä ja laita pellille vielä kohoamaan. Ennen uunia (225astetta noin yksi muumijaksollinen tai kun näyttää hyvältä) kasta rypsiöljyssä.
Kuorruta "frozenin"värisiksi (loraus vettä ja tippa sulatettua voita, n. Puolipakettia tomusokeria)


KLARA VAPPEN VAAN KAIKILLE, Ja vapiskaa ruokablogit, ootte saanu aika kovan haastajan!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...