tiistai 13. maaliskuuta 2018

HAASTE: Lapsiperheen jääkaapilla. Mitä meiltä löytyy aina.

Mä olen aivan surkea kokki. Ja jos totta puhutaan ja on mahdollista, mä olen vielä surkeampi kaupassakävijä. Vaikka kuinka tekisi kauppalistan valmiiksi, kotiinpäästyä jotain uupuu. Syödään kotona ihan perusruokaa, mutta vuoden alusta ollaan turvauduttu myös Sannan ruokakassi-palveluun ja se on tuonut arkeemme kivasti monipuolisuutta ja uusia makuja. Postaus ei mitenkään ole toteutettu yhteistyössä, ollaan vaan tyytyväisiä asiakkaita. 

Ihana Pirita heitti blogissaan haasteen kuvata jääkaappi just sellasena kun se on. Omaksi onnekseni jääkaappi on niin usein vajaa että se on helppo putsata, joten mitään 'esivalmisteluja' ei edes salaa tarvinnut tehdä. Mies oli mun saunasiideritkin nostanut viikonloppuna alakertaan niin ei tarvinut niitäkään piilotella. 

Ovesta meillä löytyy yleensä (avautut) maidot, mehut, mehukeitot yms pystyssä pidettävät. Lisäksi säilykkeet, kermat ja sitruunamehu ( :D??) on vakiovarusteita. Käytetään aika vähän säilykkeitä, yleensä pitsapäivän varalta ovesta löytyy tonnikalaa ja ananasta. 


Kasvisosasto näyttää ruokakassin ansiosta tänään kivan runsaalta. Yleensä meiltä löytyy perus sipulit, kurkku, tomaatti ja paprika. Salaattia ostetaan vaan jos aijotaan todella tehdä salaattia, eli ei ikinä :D Parsakaali ja kyssäkaali (?) ovat tulleet myös ruokakassin mukana ja toivottavasti keksitään niille käyttöä. Miehen olutosasto majailee myös vihreiden alla, joten ihan noin täynnä laatikko ei tursuile. 
MITÄ MEILTÄ SITTEN AINA LÖYTYY?

Miehen maitorahkaa, mehukeittoa sekä leipätarvikkeet. Kanamunia, nakkeja ja eilisiä ruokia. Ollaan aika kivasti päästy pois eines-ruoista juurikin ruoka-kassin ansiosta. Kokkaillaan nykyään simppeleitä kotiruokia joiden valmistukseen menee ihan maksimissaan tunti. Nyt arjen pyörityksen keskellä tulee usein valmisteltua myös edellispäivänä, jolloin kotiin tullessa vaan uuni kuumaksi ja kypsymään. Helpottaa kummasti kuhn eletään välillä minuuttiaikataulua. 


Yksi suurimmista tavoitteista tänä vuonna on ehdottomasti ruoka-hävikin vähentäminen. En edes uskalla laskea paljon viimevuonna heitettiin menemään. Onneksi ei pidetty kirjaa. Vuoden 2018 puolella ollaan pidetty kerran viikossa suunnilleen 'jämäpäivä' jolloin jokainen syö eriruokaa, tai monesta alkuviikon ruuasta on kasattu yksi uusi. 

Kiinnostaako muiden jääkaapit,? Mitä teiltä löytyy aina kotoa?

13 kommenttia :

 1. Aikalailla samannäköinen jääkappi meilläkin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan "normaali" jääkaappi! Meil ei yleensä ikinä oo noin täynnä jääkaappi ku meillä kerkee mennä nuhjusiks sit esim salaatiainekset jne 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän jääkaappi on noin täynnä vain maanantaisin :D

   Poista
 3. Teillähän on ihan esittelykelpoinen jääkaappi! :) Kyssäkaali on muuten tosi hyvää naposteluun. Tai siis ei tietenkään kuin karkkipussi, mut kivaa vaihtelua porkkanoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Mä suikaloi sen ja maistelin mutta sehän oli ihan karseeta raakana! Ja sitten höyrytin sen ja oli vielä karseempaa! :D

   Poista
 4. Kysyisin että miksi säilytätte jääkaapissa säilykkeet? Kun nehän säilyy ihan huoneenlämmössä kuiva-ainekaapissa esimerkiksi. Meillä myös kananmunat aina kulhossa huoneenlämmössä. Eikä ikinä ole vanhentunut/pilaantunut. Toki niitä myös kuluu meillä.
  Ihan siis siksi ihmettelen, kun tuntuu että oma jääkaappi on usein liiankin täynnä, jolloin helposti joku unohtuu kaapin perukoille vanhenemaan. Eli kaikki mitä voi, on pois jääkaapista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en oikeastaan osaa vastata tähän, en ole ajatellut asiaa. Ehkä tapa on opittu kotoa? Meillä mahtuu yleensä parhaiten jääkaappiin, nyt kaappi vain sattui olemaan täynnä :)

   Poista
 5. Mitä sellaisia ruokia teette mitkä voi valmistella päivää ennen ja sit uuniin vaan? Ihan vinkkejä vaan etsiskelen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mureke, kana, lihapullat, kala :D siis ihan mikä vaan uuniruoka :D

   Poista
 6. Tuota Sannan ruokakassia olisi kiva kokeilla. Sen taitaa nykyään saada tänne meillekin asti. Meidän jääkaapin sisällön voi käydä katsomassa mun blogista. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...