torstai 21. joulukuuta 2017

Kohti joulua: Puuhaa joulun välipäiville

Tervetuloa seuraamaan Kaksplus blogiverkoston tyttöjen omaa joulukalenteria. Päivittäin eri bloggaajat julkaisevat jouluaiheisia postauksia, joiden matkassa pääset fiilistelemään joulun tunnelmaa jokaisena päivänä aina jouluaattoon asti. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi kuumaa glögiä ja inspiroidu siitä miten valmistella joulua yhdessä lapsen kanssa tai löydä ideoita omaperäisiin itsetehtyihin lahjoihin. Testaa jouluherkkuja maistuvilla resepteillä tai pongaa vinkit onnistuneisiin joulukorttikuviin.


Minun vuoroni on tänään lauantaina ja olen listannut teille vähän erilaisia puuhia pääkaupunkiseudulla. Valitettavasti en voinut joka kuntaa ottaa mukaan postaukseen ympäri Suomea, mutta seuratkaa aktiivisesti Facebook-tapahtumia ja muita paikallisia kanavia niin löydätte varmasti mieluista puuhaa.

Joulun välipäivinä puuhaa riittää uusista leluista, peleistä ja herkuista. Kuitenkin sisäilma ja sokeri saattavat myös pistää kierroksia ylöspäin, jolloin kannattaa suunnata ulos nauttimaan toivottavasti lumisista maisemista. 

Ihan ensimmäisenä haluankin vinkata ihan vaan ihanista luonnoista, mitä pääkaupunkiseudullakin löytyy. Asumme itse Nuuksiossa, ja vaikka pihamme onkin hyvin ylellinen kaipaan itse välillä poistumista tutuilta kannoilta. Tähän sopii ehdottomasti vaikkapa LUUKIN ulkoilualue Espoossa tai jos kaipaat rauhaa niin vielä hieman Vihdintietä eteenpäin ajellen pääset Vihtiin rauhalliselle Salmen ulkoilualueelle.

Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ulkoiluun ja liikkumiseen on tietenkin JÄÄPUISTO RAUTATIENTORILLA (päivittäin 10-21, jouluaattona suljettu).  Ja pienille eläinfaneille tietenkin Korkeasaari, Fallkulla sekä Haltialan tila.

Oikein kurjalla (ja oletettavalla) vesisateella myös sisältä löytyy puuhasteltavaa. Jos Luonnontieteidenmuseo on vielä jäänyt pimentoon, sinne kannattaa suunnata varsinkin leikki-ikäisten ja sitä vanhempien kanssa. Myöskin Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha on kauniina talvisin.

Ilmainen museo-pläjäys kannattaa hyödyntää Helsingin kaupunginmuseossa. Heiltä löytyy Lasten kaupunki, jossa 2.12-6.1 välisenä aikana voi omatoimisesti askarrella joulukoristeita sekä ryhtyä hulvattomaan tonttusuunnistukseen. Myös päivälehdenmuseo näytti olevan ilmainen ja auki! Tämö ehdottomasti omalle listalle!

Jouluisia hetkiä saa myös Kansallismuseon Joulukuusimetsästä, sekä Tapaninpäivän rekiajelusta Seurasaaressa. Viimeiseksi mainittu on maksullinen. Tärkeintä on tietenkin yhdessäolo ja stressitön joulunaika, joten mitään ei ole pakko tehdä ja köllöttely viltin alla sohvalla on vähintäänkin yhtähyvä jollei parempi kuin kaupungissa puikkelehtiminen. Muistakaa ottaa paljon valokuvia yhteisistä puuhista ja muistella niitä myöhemmin. Rauhallisia joulun välipäiviä!

2 kommenttia :

  1. Tosi kivoja vinkkejä, kiitos niistä :)

    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  2. Kivoja vinkkejä! Nää välipäivät oli ihanaa kiireetöntä aikaa omassa lapsuudessa :) Ihanaa joulua teille <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...