tiistai 2. toukokuuta 2017

TITI TUU ja Vapun muut uudet höpötykset

Nyt se kauan odotettu salainen arkku on alkanut avautumaan, nimittäin meidän vajaa kaksivuotias on alkanut puhumaan! Hieman takerrellen tietenkin näin alkuun, mutta onpahan kumminkin. Odotus on ollut kova, sillä isosiskohan höpötteli jo samanikäisenä monen sanan lauseita eikä ollut sekuntiakaan hiljaa. Eikä muuten ole vieläkään. Että kun meillä on kohta täälä kaksi päällekkäin pöpöttävää papupataa, vajoan ajatuksiini ja näihin vielä toistaiseksi hiljaisiin hetkiin.

Nyt suusta pulkahtaa iloisesti "TI-TI TUU", kun linnut sirpattavat ikkunanvieressä. Tässä kyllä mietin että lasketaanko tuo sanaksi.. Kyllä varmaan tässä opettelun alkuvaiheessa! Tyhjät kipot sekä astiat ovat myös hämmästyttäviä ja lähes kaikki on nykyään "POPPU!".


Meidän perinteiset vappumenot peruuntuivat kun yksi jos toinenkin ystäväperhe oli sairaana. Niin myös meidän kolmevuotias heräsi vapunaattona 40asteen kuumeessa ja täälä vielä parannellaan ainakin tämä päivä. Ei siis päästy nauttimaan lumimyräkästä ulos, mutta eilen ja tänään ollaankin sitten jo hetkellisesti käyty kuuntelemassa pihalla lintuja ja puron solinaa. Ne ovat kuulemma kevään varmat merkit, osasi Lumi hienosti kertoa. Vappusapuskaksi ostettiin  hodareita ja Simaa kun lapset toivoivat, mutta ne ei olleetkaan niin suuri hitti että jäisivät perinneruuaksi..Ensivuonna yritän muistaa itse valmistaa Simaa, ja ehkä jopa leipoa munkkeja. Pitäisi varmaan jo nhyt tallentaa ohjeet varmuudenvuoksi..  Korvapuustit oli tekolistalla, mutta koska hiiva, jauhot sekä kardemummapurkit huusivat tyhjyyttään, huristelin ostamaan munkit valmiina kaupasta. Takana on silti ihana juhla ihan vaan perheenkesken.

1 kommentti :

  1. Ihanat vappukuvat. :) Meilläkin oltiin osa vapusta kipeänä. Ihania nuo ensimmäiset höpöttelyt. <3
    http://viivyvierellain.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...