maanantai 10. huhtikuuta 2017

EI lapsen Frozen-vaatteille. 

Tiedättehän että meillä asuu kaksi pientä prinsessaa. Tiedätte varmaan myös että tällähetkellä Frozen on aika kovaa huutoa pikkutyttöjen keskuudessa. Ja vaikka se olisi laantumaan päin, taitaa seuraava osa vuoden lopussa pompsauttaa Olafit ja Elsat taas hyvin muistiin. Se materian määrä mitä kaupoissa myydään on järisyttävää. On pinnit ja pannat, mutta myös hamahelmet sekä shampoot. Nukkeja miljoonia, jopa hamsterin näköisiä Elsa-figureja. 

Isossa ruokakaupassa käydessämme, kolmevuotias haluaa aina käydä haikailemassa  vähän leluosastolla. Hän tietää, että hyvin harvoin sieltä mitään ostetaan, mutta on äidillekkin kiva huomata onko jotain jota hipelöidään joka kerralla. Osaa sitten kertoa myöhemmin syntymäpäivätoiveita. Meillä ei rajoiteta leluja, paitsi jos kyse nyt on jostain käsittämättömän turhasta krääsästä. Ollaan ikionnellisia kaikesta millä ystävät ja sukulaiset meitä muistavat, enkä tiedä mitään mikä olisi jäänyt leikittä.

Mutta vaatteet. Kolmevuotias osaa olla jo kovin päättäväinen. Kaupat ovat väärällään prinsessa-aiheisia trikoovaatteita. Mitä räväkämpi kuosi, sitä parempi. Siksi meillä ohitetaan varsinkin juuri ruokakaupan vaatetelineet hyvin nopeasti. Pidin tiukkaa linjaa siitä että Disneyn prinsessat pysyvät poissa vaatekaapistamme, poislukien yöpuvut. Kunnes annoin pikkusormen ja mummo sai ostaa alushousuja. 


Siitä hetkestä lähtien meillä on käyty sotaa joka aamu. Ja nyt annoin periksi. Meiltä löytyy nykyään Frozenia ja se on mielestäni jopa oikein kaunis! Vaikka kyse on yhdestä pitkähihaisesta, väläyttää kolmevuotias joka kerta senpukiessaan niin välkkyvän hymyn ettenkö olisi samantien ostamassa jo pinoa lisää.  

(OBS tutut, älkää kuitenkaan ostako meille Frozenia, tarkka seulani on edelleen olemassa :D )

27 kommenttia :

 1. Täälläkin yksi tuleva natsimutsi jolla ei vielä lapsia ole mutta aikoo myös pitää tiukkaa nollalinjaa niiden kammottavien disneyrytkyjen suhteen! mä en vaan kestä niitä kaiken maailman tyttöjen hörselö/poikien örkkivaatteita jossa on se kissankokonen prinsessa/monsteriprintti tms... Mutta noi yökkärit ja pikkarit oli hyvä vinkki, niiden kohdalla voinen myös tehdä poikkeuksen!
  Ja totta että ei tuo kuvan paita nyt edes ole kovin kauhea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jatkossakin löytyy kivoja simppeleitä printtivaatteita, kun niissä tunnutaan aina ampuvan vähän yli :D

   Poista
 2. Meillä kanssa nää frozen-vaatteet tullu pikkuhiljaa kaappiin kiitos sukulaisten, mutta sit keksin et ne on hyviä koti-/yövaatteita.. jonkun aikaa sai taistella ettei niissä lähdetä ulos mut kyllä se siitä sit oppi:D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvin tutulta! Mutta kyllä tolle vanhemmalle on antanut jo vähän periksi :D

   Poista
 3. Ehdottomasti hyvä ottaa lapselta luulot pois jo varhain. Siis hyi että. Ne pienet asiat mitä pienet voi päättää niin älä nyt vaan anna periksi. Ylpistyy vielä.
  Äiti ei tykkää niin lapsikaan ei saa tykätä, anna mun kaikki kestää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos jossain perheessä näin :( Jos lui koko tekstin ja huomasit kuvan, niin kyllä meiltäkin näitä löytyy kun lapsi on näin toivonut.

   Poista
  2. Niin samaa mieltä. En ymmärrä että lapsista yritetään tehdä sellaisia kuin itse on. Jos tyttö ei satu tykkäämään niistä äitin valitsemista yksivärisistä me&i vaatteista niin silti ne pitää pukea vaan koska äiti tykkää? Melko ahdasmielistä ajattelua. Mun mielestä järjenkäyttö sallittua. Tietysti ns. paremmiksi/juhlavaatteiksi on kiva ostaa joku nätimpi mekko esim. mutta ihan perus arki vaatetus ei pitäisi olla ihan näin rajoittunutta. On lapsen sitte mukava muistella kun ei saanut edes pukea päälleen mistä tykkäsi. Tulee kostautumaan vielä.

   Poista
  3. "Yksivärisistä me&i-vaateista" Buahhahhah :DD

   Ne jos mitkä ovat niitä riikinkukon kirjavia. Hiukan nyt huokuu tästä, että et tiedä lainkaan mistä puhut.

   Poista
 4. Ääk ai että nautin vielä kun saan ite päättää. Mutta kyllä mäkin tuun heltymään, jos toinen tulee iloiseksi :) hyvä, että oot sinut tän asian kanssa nyt! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en nyt tiesä sinut mutta juuri toi toisen iloiseksi tuleminen saa minutkin iloiseksi :D

   kiitos kommentista.

   Poista
 5. Onhan tää siis vitsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti jossain perheissä näin on :(

   Poista
 6. Siis miksi lapsi ei saisi pukea päälleen hahmovaatteita? Mikä niissä on niin kamalaa, nehän ovat Lastenvaateita ei aikuisten. Meillä kyllä lapset saa kaupasta ihanat Elsa-vaatteet, jos joskus haluavat. Ei kait lapsia tarvi pukea design-vaatteisiin ja pitää ns.mallina ulkomaailmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös hahmovaatteiden ja designvaatteiden väliltä löytyy eri kategprioita :) Meillä puetaan lapset ihan tavallisiin trikoovaatteisiin, joista löytyy nykyään myös hahmoja.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tähän haluaisin itsekkin kuulla vastauksen.

   Poista
 8. En olisi halunnut tyttärelle barbeja. Myönnyin omiin vanhoihin ja ... no tietäähän sen.
  Mutta ne ovat hyvin pieni osa lasten leikkejä.
  Prisessakuosikin vaatteissa alkoi häipyä, kun tyttö meni eskariin. Hyvin lyhyt aikainen riesa lopulta be "halvan näköiset prinsessakuosit"!
  Pelkkää mustaa tai pelkkää pinkkiä ei meidän tytön laatikosta löydy! Tai pojilta vain tummaa "poikaväriä"!
  Prinsessalehti se vasta kauhistus on! Tyhjää sisällötöntä prinsessahöttöä...
  Sekin tuli vähän aikaa, kun kummi tilasi. Onneksi tyttö itse toivoo jo fiksumpaa lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Meille lehdet ovat vielä tuntemattomia, mutta tuskin tilaus tulee omaan laatikkoon koskaan. Arvelenkin että tämä vaihe ei kovin montaa vuotta kestä. Koululaisille tuntuu taas sitten löytyvän liiankin aikuismaisia vaatteita.

   Poista
 9. En tuu ikinä koskaan ymmärtämään tätä pinnallisuutta. Lapset on pieniä hetken, mitä väliä sillä on jos paidassa on prinsessan kuva. Ei lapset ole mitään koristeita, jotka puetaan mustavalkoiseen kodin sisustuksen mukaan. Jos esim tarvetta mekoille on niin miks ihmeessä ne mekot ei saa olla lapselle mieleisiä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frozen ja laatu harvoin kohtaa, vaikka myyntihinnasta voisi muuta kuvitella. Mieluummin itsekin ostan käyttöön ja kiertoon sopivia vaatteita, varsinkin jos lapsia on useampia.

   Poista
  2. Vaikka vaate ei ole "hahmollinen" ei se tarkoita silti mustavalkoista sisustukseen sopivaa. Meillä käytetään kyllä värejä sekä tätä myöten myös hahmoja. Mutta kuten marsipaani totesi. laatu on välillä mitä on ja ostetaan vain "kestäviksi" todetuista paikoista.

   Poista
 10. Toisille pinnallisuus on tärkeämpää kuin oman lapsen mieltymykset. Miksi vaatteen ulkonäön täytyy huutaa sen korkeaa hintaa, joka korreloi tietty perheen elintasoon mitä voi sitten esitellä muille ihmisille. Onko muka häpeä jos lapsella onkin päällä henkkamaukan kympin mekko, kuin gugguun frillamekko? Kyllä henkkamaukan vaatteet kestävät pääsääntöisesti lapselta toiselle. Mikä sen suloisempaa kuin iloinen taapero, jonka peffassa keikkuu muumipeikko tai paidan keskellä nalle puh �� Frozen-prinsessoista puhumattakaan. Pukekaa Lapset lapsellisesti, ei heidän tarvi esittää catwalk-malleja päästä varpaisiin gugguun tai papun vaatteisiin kuorrutettuna.

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa miten ylpeältä itsestäsi kuulostat kun kerrot tehneesi poikkeuksen periaatteestasi jotta lapsesi olisi onnellinen. Se pitäisi olla ihan itsestäänselvyys, ei asia jolla voit pönkittää egoa. Mutta toki niin kauan kun ongelmasi on luokkaa "lapsellani ja minulla on erilainen vaatemaku" niin elämässä on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, sait mut ajattelemaan tätä myös eritavalla. Meille vaatteet eivät ole mitään uskon asioita vaan ostetaan mikä hyvältä tuntuu ja nyt tuntui hyvältä ostaa Frozenia. Elämässämme siis kaikki hyvin :)

   Poista
 12. Eli "se mikä ei miellytä omaa silmää ei lapsi sitä pue päälleen" en ymmärrä miksei lapsi saa valita omia vaatteitaan ja olla niissä missä tuntee olevansa onnellinen. Nykyään liikaakin näitä ihmisiä ketkä pukee lapsensa ns. Muodin mukaan tai mikä itsestä näyttää hyvältä. Paskat siitä lapsen mielipiteestä 🖒

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen mielipide oli se että hän haluaa Frozen paitoja ja niitähän meille sitten tuli :)

   Poista
 13. En mä ainakaan pue mun poikia cars tai muihin mun mielestä hirveisiin vaatteisiin! Tykkään et mun lapset näyttää siisteiltä/hyviltä. Muutama star wars paita on ostettu mut vaan koska on mustakin ollut siistejä:D eikä me osteta mitään merkkiä, ihan normia vaatetta! Ette varmaan itsekään pue päällenne sellaista mistä ette tykkää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...