keskiviikko 31. elokuuta 2016

Pala kauneinta Suomea - Tahko

Meillä on käynyt kesällä aikamoisia mäihiä. Oikeastaan vaan hyviä sellaisia. Extempore-reissuja toisensa perään ja tuntuu että tänä kesänä olen käynyt useammassa paikassa kuin kymmeneen vuoteen yhteensä. Kyllä sitä näköjään jaksaa pientenkin lasten kanssa (jaksaa ja jaksaa..) jos vaan viitsii. Viime keskiviikkona käytiin aamulla tutustumassa Lumin kerhoon. Käytiin syömässä lounas kotona, jonka jälkeen pakattiin auto ja suunnattiin nokka kohti Nilsiää. Päästiin pienelle lomalle ennen varsinaista arkea, kun miehellä alkaa kunnolla työt ja tytöillä harrastukset. Vajaa kuudentunnin ajomatka tosin ei ollut lomaa ollenkaan. Ensikerralla ajetaan pitkälle vasta kun molemmat tytöt ovat koululaisia :D

Tahko tarjoaa näin kauden ulkopuolellakin todella hyvin aktiviteetteja. Vaikka rinteet vihertävät, kannattaa käydä tsekkaamassa Tahko Spa sekä sen viereen rakennettu upea leikkipuisto. Sieltä löytyy myös parkour-areenaa sekä erilaisille pallopeleille suunnattuja kenttiä. Tähän aikaa vuodesta mökit täyttyvät golffaajista, onhan Tahko Golf aivan upeiden maisemien keskellä. Tahko Safarit taas puolestaan tajoavat Paintballia, mönkijä ajeluja, vesi-, ja moottorikelkka vuokrausta ja voi heidän kauttaan järjestää vaikka ikimuistoiset polttarit. Koska meillä oli mukanamme kolme alle kolmevuotiasta (apua!), turvauduimme ainoastaan edellämainittuun leikkipuistoon, Tahko Farmiin (ihana! Tästä tulossa oma postaus!) sekä Nilsiän kaupunkiin. Nilsiän taiteiden yö oli oma kokemuksensa, kun aijemmat ovat tulleet koettua Helsingissä. Syötiin kuitenkin ehkä parhaimmat hampurilaiset ikinä sekä kuunneltiin torilla loistavaa karaokea. Pienen pettymyksen toi Nilsiän kirpputorit. Keskustassa sijaitseva ei avannut oviaan aukioloaikojen mukaisesti ja loput olivat vissiin sulkeneet ovensa jo vuosia sitten. Harmi tällaiselle kirppis-fanille.

Thako oli ihana, seura ihanaa ja vaikka saatiin osamme Rauli-myrskystä, ei pieni tuuli haitannut menoa. Tänne olisi ihana päästä vielä kun lapset vähän kasvavat ja voi harrastaa ihan erilailla ilman päiväunia ja liikkumisrajoitteita. Ja vielä ihananpaa olisi ehkä lähteä aikuisten kesken. Siitä on aivan liian monta vuotta kun olen sitonut laudan jalkoihini!

Tältä Tahko näytti meidän silmin, upeita maisemia, puolukoita ja lasten riemua!


5 kommenttia :

 1. Kuulostaa ja näyttää kivalta reissulta! :D Automatka on varmaan tosiaan ollut "mielenkiintoinen" kahden noin pienen kanssa... Ymmärrän, jos ei ihan heti tee mieli lähteä uusiks! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat. :)
  Pitkät ajomatkat pienten lasten kanssa on kyllä haastavia.

  VastaaPoista
 3. Nuo pitkät automatkat on kyllä välillä varsin uuvuttavia,sekä lapsille että aikuisille!mutta kivan kuuloinen tuo teidän reissu,ihania kuvia!!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, etenkin nuo maisemakuvat niin kauniita! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...