sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Yksitoistakuukautta.

Ensimmäisen lapsen kohdalla olin päättänyt jo puolvuotisbileissä miten meillä juhlitaan sitä ensimmäistä täyttä vuotta. Kaikki oli uutta ja jännittävää, koristeita tilailtiin pitkin vuotta ja menu oli suunniteltu loppuun asti jo kolmekuukautta ennen kun päivä oli edes lyöty lukkoon. Tälläkertaa meidän pitäisi juhlia noin kolmeviikon päästä, mutta järjestelyt ovat vielä aivan alkutekijöissä. En kaipaa isoja juhlia ja tarjottavatkin aattelin vetästä mutu-tuntumalla. Katsoo mitä kaapista löytyy. Olen niin helpottunut että kevään kiireet on ohi, nyt on aika relata.

Meidän yksitoistakuinen on aikamoinen Justiina. Huomaan päivittäin kun hän mielessään keksii jäynää isosiskolle; vetäisee ponnarista, tuuppaisee palikkatornin kumoon. Siskon hermostuessa tai äidin kieltäessä vedetään esiin dramaattinen loukkaantumis-huuto. Hän on ehdottomasti huumoriveikko ja hassuttelija. Samanlainen kikattelija kun sisko.  Parasta on kontata kilpaa käytävällä ja kääntyä räkättämään.

Silti hän on perusluonteeltaan rauhallinen mietiskelijä. Jaksaa keskittyä itsenäisesti leluihin, rakastaa kuunnella laulua ja seurailla isosiskoa. Myös liikkuminen on lähtenyt rauhallisesti. Askelia otetaan tuen kanssa ja laskeutuakkin osataan varovasti kyykyn kautta pepunpäälle. Eteenpäin mennään kontaten, niin että kädet jää välillä vauhdissa jalkojen kyydistä.Syöminen on huonontunut huonontumistaan. Roskat, lehdet sekä Talk-murut maistuu, muut syljeksitään. Äidiltä tippunut ruoka syödään lattialta, mutta kun koitan tarjota samaa pöydän äärellä on neidolla totaalikieltäytyminen. Ollaan pikkuhiljaa oteltu maitoa kuvioihin ja se maistuu myös pelkästään. Nyt syömistä on hidastanut sairastelu, meillä on vieraillut niin vatsapöpöjä kuin myös entero-rokko lähiaikoina.Ihan pian yksivuotias! Äiti hurraa vauva-vuoden loppumista. Ja silti toivon hänen pysyvän aina pienenä. Mihin se aika hulahtaakaan. Nyt alan pistämään tikkuja ristiin synttäreiden eteen!

Millaisia alle vuoden ikäisiä teiltä löytyy?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...