perjantai 8. heinäkuuta 2016

Ensikertalaisina Muumimaailmassa.

Kesän ehdottomasti odotetuin reissu on takanapäin. Sovittiin alkukesästä muutaman ystävän kanssa että ajellaan Naantaliin nauttimaan Muumeista sekä kylpylästä yhdessä ja sielähän me viime viikonloppuna oltiin. Vaikka porukkaa jäi matkasta pois sairastelun vuoksi, oli ihan superkivaa!

Meistä kukaan ei ollut vieraillut Muumimaailmassa aiemmin. Minun odotukseni olivat sinisessä talossa, mutta kylähän oli aivan muuta. Jokaiselle asukille löytyi oma pieni koti, Muumit palloilivat laaksossa "vapaina" eivätkä vain esiintymässä ja nähtävää riitti. Meidän pienin köllötteli nätisti rattaiden suojassa auringolta, kun taas kolmevuotiaalla ei pysynyt jalat silmien mukana. En tosiaan osannut kuvitellakkaan että hahmot tallustivat laaksossa jutellen vierailijoille.

Heti ensimmäisenä pysähdyttiin jonottamaan poskimaalauksia. Lumi valitsi kuvaksi suosikki hahmonsa Mörön ja sen paikaksi posken. Epäilin vähän malttaako neiti odottaa paikallaan kuvaa valmiiksi, mutta hienosti kesti hermot! Kuvakin kesti, kunnes laivoja upotellessa se huuhtoutui osin pois. Tänään viimeksi muisteltiin kuinka hän oli saanut mörön kuvan käteen. Myös taiteilija oli kovin kärsivällinen Lumin "Miksi" kysymyksille. Ihania tyttöjä töissä!

Meille osui erittäin aurinkoinen päivä kohdalle, Muumimaailmassa ei kuitenkaan ollut tunkua, vaan päästiin kivasti kaikkialle mihin jalat vain vei. Muumitalossa kävi tosin lämpöasteet aika korkealla mitä ylemmäs kapusi. Mutta voi miten kauniiksi se oli laitettu! Olisin voinut ottaa kotiimme sieltä jokaisen esineen. Hemulin talosta löytyi myös hämmennystä aiheuttaneet "isin pullot". Kuka mahtoi olla vienyt isin juomapullot roikkumaan naulakkoon. "Mörkö varmaan", vastasi Lumi omaan kysymykseensä.

Me vieraillaan täällä varmasti uudestaan, kunhan pikkusisko vaan kasvaa! Ketkä on käyny moikkaamassa Muumeja, mitkä oli lempparijutut laaksossa?

*liput saatu

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...