keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Voihan syksy.

Mikä siinä on, kun pitäisi nauttia hetkestä niin murehtii vain tulevaa. Tällähetkellä vietetään aika kivaa aikaa vaikka esikoisella on jäätävä uhma ja pienempi tarvitsee vielä apua kaikessa. Silti arki on hirveän tasaista, uskallankohan kirjoittaa että helppoa? Nyt olisi kuitenkin aika miettiä tulevaa syksyä ja että mitä MINÄ oikein haluaisin.

Olen siitä onnekas että minua odottaa tuttu ja turvallinen vakituinen työpaikka. Sama, johon palasin Luminkin äitiysloman jälkeen. Aloitin tuolloin tekemään töitä 80% työajalla ja se sopi meidän perheelle oikein hyvin. Työni on vuorotyö, mutta sain tehdä kivasti aamupainotteisia vuoroja, toiveeni mukaisesti.

Tälläkertaa tilanne on hieman toinen. Kaksi lasta, kaksi kyydittävää. Toki nyt minulla tulee olemaan ajokortti, mutta se tuskin helpottaa aamukiukkuihn tai illan väsymykseen. Tiedän myös että minä en aina voi olla se etuoikeutettu joka saa perheenvuoksi viedä kaikki aamuvuorot. Joustoa pitäisi löytyä joka puolelta. Uusi paikkakunta tuo kuitenkin tälle oman haasteensa, koska kunnan ainoa vuoropäivähoito-paikka, joka mahdollistaisi myös ilta,-sekä viikonloppuvuorot tekevät minun ja mieheni työmatkaan 70kilometrin koukkauksen. Yksityisestä hoitopaikasta saisimme taas ihanan matkanvarrelta löytyvän paikan, mutta silloin työni olisi sijoituttava aikavälille 7-16.Päivähoitomaksujen sekä matkaan tulevan koukkauksen takia mietityttää kannattaako töihin palata ennen kuin on ihan pakko.

Minä rakastan  olla kotona. Mutta se tiputtaa minulta silti välillä hiukset irti. On niitä töitäkin pakko joskus palata tekemään, mutta jospa nyt nautitaan. Ainakin nämä helteet, sitten voi taas stressata.


10 kommenttia :

 1. Kotiäitiys on parasta! Ja asioilla tapana järjestyä :) vaikka kyllä hirvittäisi 70 km mutka joka päivä....

  VastaaPoista
 2. Voi että tuo on kyllä kurjaa miten nykyään saa aina kovasti miettiä noita hoitokuvioita. Aiheuttaa paljon stressiä monessa perheessä!toivottavasti teidän kuviot selvenee tässä kesän aikana:)

  VastaaPoista
 3. Voi että tuo on kyllä kurjaa miten nykyään saa aina kovasti miettiä noita hoitokuvioita. Aiheuttaa paljon stressiä monessa perheessä!toivottavasti teidän kuviot selvenee tässä kesän aikana:)

  VastaaPoista
 4. Voi että tuo on kyllä kurjaa miten nykyään saa aina kovasti miettiä noita hoitokuvioita. Aiheuttaa paljon stressiä monessa perheessä!toivottavasti teidän kuviot selvenee tässä kesän aikana:)

  VastaaPoista
 5. Aii kamala, tuo 70km ois ihan järkkyä! Sori vaan :D Mulla stressaa jo tuo vajaa km, kun ei oo toista autoa. Totuin alussa siihen, että päiväkoti on tien toisella puolella :D

  VastaaPoista
 6. Huh, aikamoinen työmatka 70km, valoisalla vielä menee..mutta syksy pimeys, liukkaat kelit kohti talvea . Meillä kaverit muutti Lohjalle pk seudulta mutta työmatkat kävivät lopulta liian raskaaksi, olis pitänyt harrastuksiinkin ehtiä viedä. Muuttivat sitten takas pk seudulle ja elämä helpottui.

  VastaaPoista
 7. Hurjalta kyllä kuulostaa tuo mahdollinen töihinpaluu, kuten yllä kommentoitiinkin. Mites, jos hakisit uutta työpaikkaa, lähempää ja päivätyötä? Tai annat vaan olla ja nautit lapsista :) Tai lähdet opiskelemaan jotain ihan uutta?
  Tiedän, tulevaisuudesta päättäminen on aina ihan kamalaa. Kotona oleminen on ihanaa, mutta muista kuunnella myös itseäsi ja kannattaa välillä olla muutakin kuin äiti (vaikka se äitiys onkin maailman parasta).
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Aikamoinen koukkaus tuonne päiväkodille :o tsemppiä kauheasti tulevaan! <3
  mutta yleensä kaikella on tapana järjestyä.

  VastaaPoista
 9. Ei ole helppoa päivähoitopaikkojen kanssa. Vähän naurattaa, kun kaverini juuri surkutteli, ettei saanut paikkaa viereisestä päiväkodista. Joutuu viemään 3 km päähän ;) Tilanteenne laittaa tämän vähän uuteen valoon. Älä murehdi liikaa, kyllä asioiden on tapana järjestyä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...