keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Mihin leluja tarvitaan?

Nyt muuton alla on tullut käytyä tyttöjen tavaroita läpi, ja joudun kyllä myöntämään että leluja meille ei ainakaan ole tuotu. Kun siirsin vauvoille suunnatut lelut syrjään, osan muistoihin ja osan odottamaan saapuvaa prinsessaa, ei tytöille paljoa jäänyt. Meiltä löytyy iso kasa Legoja, iso kasa keittiötarvikkeita, soittimia juna-rataa sekä erilaisia pieniä eläinhahmoja. Varttumista odottelee minun vanhat barbini sekä liikuttavat Teenyweeny Families-perheet.


Ovatko lelut tänäpäivänä ostettu leikkimiseen ja viihtymiseen vai siihen, että vanhempi saisi juoda kahvin kerrankin kuumana. Myönnän itse istuneeni monesti turhautuneena sohvalla kun "kakarat pyörii jaloissa eikä lelut kelpaa". Silloin otan kahvikupin mukaan, siirryn matolle ja hyppään itsekkin paistamaan pehmo-kanamunia tai rakentamaan Legoista isoimman mahdollisen talon. Kas kummaa, lapset viihtyy, omat hermot säästyvät ja kahvikin pysyy kuumana.

Parhaimmat ja käytetyimmät lelut ovat palikoita, kuppeja sekä pieniä eläimiä. Vajaa kolivuotias on löytänyt myös roolileikkien maailman ja päivässä meillä vieraileekin kymmeniä eri satu-olentoja. "En minä ole Lumi vaan astronautti!"- kuuluu sohvan taakse piiloutuneen lapsen suusta. Hän on laittanut jalkaansa äidin korkokengät sekä päähänsä isän kaulurin.
Ne sohvalla vietetyt minuutit ovat kaikki menetettyjä. Kahden alle kolmevuotiaan kanssa kotona oleminen ei kuulukkaan olla 17 tunnin kahvitauko, vaan juurikin lapsesta huolehtimista ja viihdyttämistä.

Meillä siis pyritään leikkimään yhdessä, eikä siihen tarvita välttämättä niitä markettien hienoimpia uutuuksia.

3 kommenttia :

  1. Meilläkin parhaat leikit syntyy silloin kun äiti tai iskä istuu laittialla. itse olen huomannut,että ei siinä edes välttämättä tarvitse itse mitään tehdä,kunhan on läsnä. Paljon meilläkin rakennellaan legoilla sekä dobloilla, että pikku legoilla.

    VastaaPoista
  2. Meidän neiti leikkii useinmiten kattilakaapissa tai kengillä :D musta tuntuu jo nyt että leluja on ihan liikaa vaikkei niitä paljoa olekaan :D duploja vois olla enemmän :D mutta tuo pointti on kyllä ihan totta - ei lapset paljoa vaadi huolenpitoa ja läsnäoloa vain muu tulee siinä ohessa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...