keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Tuplana vai ilman?

Kun aloin odottamaan Siraa, tiesin heti että tarvitaan tuplarattaat. Lumi oli pikkusiskon syntyessä vuoden ja kymmenenkuukautta. Hän ei oikeastaan kävellyt itse paitsi puistoissa, vaikkakin nyt myöhemmin olen tajunnut että olen itse vain pelännyt liikaa ja kahlinnut hänet rattaisiin. Oon ollu kuitenkin supertyytyväinen meidän valintaan, kun hommattiin noi jokapaikanhöylät, eli Mountain Buggy Duetit.

Otin lopputalvesta käyttöön Lumille myös seisomalaudan. BuggyBoard maxi napsahti tosi kätsytsi myös tupliin kiinni ja kun ei ollut kiire tai Lumi ei malttanut istua hän sai kulkea laudan päällä. Lumien sulaessa hän on yhä useammin halunnut itse kävellä. "Vapaaksi päästyään" meno oli kuitenkin kuin päättömällä kanalla tai superhidasta, onhan ne männyn kävyt sekä kastemadot niin kovin kivoja. Nykypäivänä tuo neito menee jo pitkiäkin matkoja kävellen tai hypäten loppumatkasta laudalle. 

Tuplarattaat ovat olleet viimeinen mahdollisuus saada Lumi nukkumaan päiväunia, mutta koska nekään eivät ole enää välttämättömyys niin isot rattaat tuntuvat kömpelöiltä kun toisessa penkisssä matkustaa äidin kauppakassit. Onhan kaksi ja puolivuotias jo ihan sopiva kävelemään omin pikku jaloin, Koska teillä on siirrytty tuplista pois tai jätetty rattaat yhden lapsen kanssa kotiin?

8 kommenttia :

 1. Meidän tyttönen on aika laiska kävelijä. Tai sanotaan, että hän on ehkä liian tottunut palveluun :'D Mutta ei ole kyllä rattaat ollut käytössä kuin satunnaisesti puoleen vuoteen about, mut liikutaan niin paljon autolla. En mie kyllä lähtis kaksin ton neidin kanssa esim. kaupungille ilman rattaita ja hän on tosiaan pian 3v. :D

  VastaaPoista
 2. Meillä ikäeroa on 2,5 vuotta ja pelkällä seisomalaudalla ollaan menty alusta lähtien (melkein kaikki matkat tehdään kävellen, sillä autoa ei ole, joskus mennään junalla). Esikoisesta on tullut jotenkin niin "iso", kun saa kävellä ja tuntuu, että hän vähän ylpeileekin siitä, ettei tarvitse enää rattaita (alussa oli tietysti pientä sopeutumista). Mulla itselläni ja pikkusiskolla on vain 1v1kk ikäeroa, eikä meillä ollut tuplia ja seisomalaudoista ei oltu silloin vielä kuultukaan. Jotenkin sitä vain on pärjätty, vaikkei meillä ollut silloinkaan autoa ja äitini oli yh, eli yksin on meidän kanssa hoitanut kaikki kauppareissut yms.

  Itse pitäisin viimeisenä takarajana kolmea vuotta, mutta jokainen tekee tietysti niin kuin parhaaksi näkee. Tuntuu vaan, että vanhemmat ovat vähän laiskoja ja mukavuudenhaluisia tämän asian suhteen. Olen niin monta kertaa kuullut, että on pakko olla rattaat, kun lapsi juoksentelee tai karkailee muuten joka paikkaan tms. Ja minä kun olen (ilmeisesti tyhmänä) luullut, että vanhempien tehtävänä on nimenomaan opettaa lapselle, miten ihmisten ilmoilla käyttäydytään. Miten sitä voi opettaa, jos lapsi istutetaan rattaisiin ja sivuutetaan koko asia..? Sitten ovat tietysti nämä, jotka raahaavat 5-vuotiaita rattaissa, että saavat kulkea bussilla ilmaiseksi. Se on jo niin törkeän näköistä (ellei kyseessä ole sitten esim. vaikeavammainen lapsi) ja mitä se tekee lapsen liikunnallisuudelle, jos ei kävele oikeastaan ollenkaan. Rattailla ja autolla vaan joka paikkaan. Nykyään ala-asteellakin on jo lapsia, jotka eivät osaa enää juosta, vaikka se on kuitenkin kaikille luontainen kyky...

  VastaaPoista
 3. Meillä lapsilla ikäero 2v7kk. Isoveli kulki vielä 2,5v pitemmät matkan rattaissa kun laiskotti (poika) ja vauvan synnyttyä vielä 3,5v laudalla. Kun aloin väsymään työntämään rattaineen päivineen 40 kiloa edessäni, otin laudan pois. Vieläkin poika joskus kitisee ettei jaksa kävellä mut minä en jaksaisi kyl hanta enää työntää. onneksi oppi viime syksynä ajamaan pyörällä ilman apupyöriä, verraton taito :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei edes oo sitä toista vauvaa, mut haaveilen jo tuplista... Hullu täällä! :D

  VastaaPoista
 5. Meillä mennään rattaissa vieläkin nuo kilometrin päiväkoti matkat. Ilman niitä matka varmaan kestaisi päivän :D

  Mutta jos nyt vauva ilmoittaisi tulostaan, niin en enää näkisi tarvetta tuplille, koska saisin varmaan jotenkin Lilianin köytettyä seisomalaudalle :D

  VastaaPoista
 6. Meillä oli tuplat mutta niistä puhkesi sisä kumi eikä mies jaksanut ikinä korjata sitä. Ajattelin että hyvinhän toi reilu 3vee jaksaa kävellä mutta joopajoo laiskempaa saa etsiä :D Helmi nyt sitten matkustaa matkarattaiden tavaratilassa, sinne se haluu aina istumaan kunnei huvita kävellä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on vielä rattaat olleet ahkerassa käytössä ja kauhulla ajattelin pitääkö hankkia vielä jotkut tuplat hätävaraksi, vaikka ikäeroa tulee noin 2v10kk. No, nyt olen tajunnut, että tuo 2v3kk kävelee vaikka kuinka paljon kunhan äiti vaan antaa (eilen muun muassa 1,5km kiltisti käsi kädessä), eikä mennyt edes kovin kauan. :D Välillä meno on aika holtitonta, mutta täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja kävelyttää toista, jotta tämä oppii toimimaan liikenteessä.

  VastaaPoista
 8. Meillä oli 2v7kk ikäero isoilla lapsilla. Tooosi vähälle käytölle jäi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...