maanantai 11. huhtikuuta 2016

Helposti kivaa arkeen- Avoimet leikkitilat

Meidän perhe on löytänyt jotain aivan mahtavaa kunnan järjestämää toimintaa, nimittäin varmasti jo monille tutuksi tulleet avoimet päiväkodit, perhekahvilat sekä asukaspuistot. Lumin ollessa pieni en tajunnut tämmöistä mahdollisuutta, vaan aina kun ystävillä joiden kanssa normaalisti puuhasteltiin oli omia juttuja, kökötettiin me kotona odottamassa että joku kutsuisi kylään.

Eihän se tietenkään niin ole. Kukaan ei tule kotoa repimään leikkimään. Heinäkuussa Siran synnyttyä otinkin selvää läheisistä avoimista päiväkodeista, niitä löytyykin kiva rypäys tästä lähistöltä.

Avoimien päiväkotien tiloissa me ollaankin viihdytty sekä treffaamalla jo vanhoja ystäviä, mutta vaikka mentäisiin sinne vain kolmen koplana keskenämme löytyy sieltä aina juttukaveri. Minulla on paljon ystäviä joilla on Lumin ikäisiä lapsia, mutta he ovat jo päivähoidossa. Aamupäivisin en siis muutoin pysty järjestämään kaksivuotiaalle leikkikaveria.

Ehdoton plussa tässä palvelussa on se, että ulkotilojen lisäksi paikalta löytyy vaipanvaihto-paikka, potta, sekä tilat joissa lämmittää lapsille ja itselleen ruoka. Me satuttiin asukaspuistoon semmoisena päivänä jolloin pihalla oli ulkotuli ja mahdollisuus grillata makkaraa! Saimme myös tietää että kesällä grilli on aina kuumana, myös heinäkuun. Ihan mahtavaa mielestäni. Luminkin lempileikki kotona taitaa olla tällähetkellä "retkeily".Tiloissa järjestetään myös valokuvausta (maksa vain teettämistäsi kuvista!), erilaisia kutsuja esimerkiksi Noshilta ja Pompilta sekä on mahdollisuus osallistua halutessaan kirkollisiin tapahtumiin. Kerran viikossa on myös vuodenaikaan sopivaa askartelua. Meidän lähimmässä avoimessa saa myös varattua viikoksi kirpputoripöydän ilmaiseksi! Oonkin tehnyt sieltä monta hyvää löytöä, ja voisihan sinne viedä oman satsinkin tyrkylle ennen muuttoa.Huhtikuussa Kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina "ei ole mitään tekemistä". Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen - seuraa Kaksplussan Facebook -sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta! Myös kotona voi tehdä paljon kivaa, tsekatkaa siis esimerkiksi Janinan kirja-hetki sekä Nean ihana temppurata!

Tiedättekö mistä teidän lähimmät avoimet leikkitilat löytyvät ja onko niitä hyödynnetty?

7 kommenttia :

 1. Joo kotona oleilu lasten kanssa on aika ankeeta :D Mä löysin vasta kans loppuvaiheesta nuo perhekahvilat ja muut toiminnat, sitten alkokin maistuu paremmalta kotona olo, harmi vaan että palasin sitten jo takas töihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöskin harmittaa kun Lumin kanssa en näitä hiffannut!

   Poista
 2. avoimet päiväkodit on mulle ihan vieraita. Seurakunnan perhekerhossa ja muskarissa ja kaupungin perhepuistossa ollaan käyty :)

  VastaaPoista
 3. Parasta kotiäitiydessä! Mä tykkäsin tosi paljon! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ja niin ehdottomasti on. Helppoa viihdykettä :)

   Poista
 4. Ääk tuli kauhia laavuilu ja grillailukuume!! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...