torstai 21. tammikuuta 2016

Arkisapuskaa puolivuotiaalle

Hiphei, meidän taloudesta löytyy tällähetkellä puolivuotias. Päivälleen kuusikuukautta sitten vietettiin vauvantuoksuisia ensihetkiä, meitä oli viimein neljä. Pieni vaaleanpunainen kupla ei ole kadonnut kylläkään minnekkään, vaikka uutukainen on kasvanut jo kovin isoksi! Palataan kuulumisiin myöhemmin, nyt tulin vähän vilauttamaan mitä meidän perheen pienin syö!

Aloiteltiin kiinteät vajaan viiden kuukauden iässä. Tuolloin neidillä alkoi löytyä kiinnostus meidän vanhempien syömiseen ja sitä tarkkailtiin silmät pyöreinä. Parit ekat viikot mentiin hissukseen, virkeänä ollessa maisteltiin uusia makuja. Pikkuhiljaa pää ei enää yrittänyt pakoon vaan ruokaa alkoi menemään ihan vatsaan asti, niinkin reippaasti että nykyään syödään viisi ateriaa päivässä!

Ruokien muoto on vielä luokkaa sose, mutta odotan innolla että aletaan istumaan ja voidaan aloittaa sormiruokailu. Näin toimittiin isosiskonkin kohdalla ja opittiinkin silloin vikkelään lusikan käyttö. Olen kotona ollessa kokkaillut ruuat itse, mutta ei olla nuukia kaupankaan valmissoseille. Äitiyttä ei mielestäni mitata sillä kuka viihtyy kauiten keittiössä. Kasviksista käytetään niitä mitä lähikaupasta löytyy. En osta vauvalle luomua, koska harvoin sitä muutenkaan käytetään. Tämä olisikin asia missä on parantamisen varaa! Valitaan silti mahdollisimman paljon suomalaista, riippuen mitä on saatavana.


Monet tekevät ensi syömingeistä rakettitiedettä. Ruokailu on yksi iso Show mihin kutsutaan mummin kissan kaimatkin katsomaan. Katsokaa nyt miten PirkkaPetri kakoo ensimmäset porkkanansa! Meillä on aika rento ote ruokailuun ja syödään koko perhe samoja ruokia. Vauvan jutut valmistuu kätevästi pienessä vuoassa tai kattilassa muiden ruokien ohella.

Ehdoton lemppari on meillä ollut kuvassa näkyvä Karjalanpaisti. Tätä uppoaa hiukan isompikin satsi, ja on helppo (vaikkei kovin nopea) valmistaa

Karjalanpaisti vauvalle

5 perunaa
2 porkkanaa
1/2 sipuli
2 palaa naudanlihaa
1pala sianlihaa
2 mustapippuria
laakerinlehti

Pilko tarvikkeet uunivuokaan, lisää vettä reippaasti. Uuniin vähintään tunniksi, mieluiten neljäksi. 

Uunin jälkeen nouki mausteet pois ja soseuta. Lisää pumpattu maito/ korvike ennen tarjoilua.

Kyljessä meillä oli tänään haarukalla muussattu avokadonpuolikas. Mitä teillä syödään?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...