tiistai 15. joulukuuta 2015

Yö ja päivä

Luovuttiin loppukesästä tutista. Taaperolle se oli aika kova pala, sen perään itkettiin ties kuinka pitkään. Vieläkin reilu kaksi vuotias jaksaa muistaa kun kerran mummolassa tutti oli tippunut sängyn taakse ja myöskin sen, kuinka tutissa oli muumin kuva. Yhtä tomerasti hän muistaa aina sen jälkeen että vauvat syö tuttia, Lumi ei. Tutista luopumisen kanssa luovuimme silloin myös päiväunista. Se oli aivan mahdottomuus tai sitten seuraus kolmen tunnin hysteerisestä huutokonsertista. Tilanne rauhoittui kuitenkin ja syksyllä neito meni nukkumaan ihan suht iisisti. 


Nyt kyllä myönnän taas luovuttaneeni. Meillä ei päivisin nukuta, jossei palatessa aamupäivän touhuista neito sammu rattaisiin. Mutta arvatkaa mitä! Minä olen asian kanssa aivan sujut. Nämä iltapäivän pitkiltä tuntuvat tunnit nimittäin antavat meille vielä pidemmät aamut. Taapero saadaan unille viimeistään yhdeksältä, eikä hermotkaan mene niin pahasti kun lapsi on tarpeeksi väsynyt. Illalla saadaan siis vauva ja parisuhdeaikaa. Lisäksi aamuisin meillä noustaan yhdeksän jälkeen. Kannattikohan tuota kirjoittaa.. 


Silti toivon että raikkaassa pakkassäässä neito väsähtää ja nukkuisi edes joinakin päivinä myös päivällä. Saisi äitikin päiväunet. 

Meillä nukutaan siis hyvin, mutta vain öisin. Mites teidän kaksivuotiaat? 

7 kommenttia :

 1. Meillä on 2v4kk poika joka nukkuu 1,5h päivällä ja yöunet klo 19.30-6.00,kotihoidossa on vielä reilut puoli vuotta.Yöunille menoa on yritetty vähän myöhentää mutta se ei ole vaikuttanut aamun heräämiseen.onneksi itse olen aamuvirkku ja työelämään palatessa poika joutuisi kuitenkin tuohon aikaan heräämään.meillä nukutaan sisällä päiväunet.itselle pojan päiväuniaika on sitä omaa aikaa,silloin en tee kotitöitä vaan luen,katson netistä sarjoja tai vaan istun! Poika käy 2x viikossa kerhossa aamupäivän ja niinä päivinä uni maistuu entistäkim paremmin.kovin touhukas poika meillä,päivät on vauhtia täynnä vaikkei mitään arkiaskareita ihmeempää tehtäisikään.ja onneksi nukkuu yöt pääosin hyvin,unta tarvitsee myös äiti.mukava lukea näitä postauksia suht samanikäisistä lapsista.mukavaa jouöun aikaa!:)- riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla! Itse taas olen illan virkku, aamun torkku joten hyvä että meidän tytöillä riittää unta myös aamuksi. Missäpäin ootte päässeet jo kerhoon? Täälä Vantaalla raja on 2,5v vai eikö se vaan ole niin tarkkaa. Lumi kaipaisi kovasti ikäistäään seuraa mitä ei aina avoimesta päiväkodistakaan löydy.

   Ihanaa uutta vuotta sinulle!

   Poista
  2. Me asutaan Oulussa,poika pääsi taaperokerhoon 2-vuotiaana.Kerho on 2-3-vuotiaille,osa lapsista onkin tullut mukaan vasta myöhemmin syksyllä kun eivät ehtineet täyttää kahta vuotta ennen elokuuta.Kerho on päiväkodin yhteydessä ja toivon että saadaan hoitopaikka ko.päiväkodista ensi elokuussa.Perhekerhossa ei olla nyt käyty,sellainen olisi ihan meitä lähellä mutta tuntuu että nuo kaksi kerhopäivää viikossa ovat riittäneet.Lisäksi meillä on puheterapiakäynnit menossa niin on ihan mukava olla ihan kotonakin ja koittaa ottaa tästä kaikki irti ennen kuin työ-päivähoitorumba alkaa.😊-riina

   Poista
 2. Meillä 2v2kk ikäinen poika nukkuu öisin n.10 tunnin unet arkisin, viikonloppuna vähän pidempään. Päiväkodissa käy ja siellä nukahtaa päikkäreille ekana. Kotona ei ole päiväunia nukkunut melkein koko syksyyn, ellei sitten lähde rattailla kävelylle. Tunnin lenkki siis viikonloppuina taapero kyydissä takaa meille tyytyväisen taaperon iltaan asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hulinaahan tuo ilta on kun ei unia nuku, onneksi edes joskus. :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...