sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulun toivotuimmat eli viimehetken vinkit!

Asia missä olen äärimmäisen huono. Lahjojen toivomisessa. Kaikista ikävintä näin juhlapäivien sekä joulun alla on se, että minulta kysellään myös kahden lapsen toiveet. En millään halua tukea suosiossa olevaa kulutusjuhlaa, saati haaskata muiden rahoja siihen mitä minä ehkä toivon lapsilleni. Kuitenkin, jos mitään ei toivo saattaa paketeista ilmestyä tavaroita joita jo löytyy tai semmoista mikä jää kaapinpohjalle. 

Olen enemmin laatu korvaa määrän tyyppiä. Rakastan ostaa lahjoja vaikka niiden vastaanottamisessa olen yhtä hyvä kun korkeushypyssä. Surkeimpien tasoa siis. Korkeutta tosin on tullut hypättyä viimeksi liki kymmenen vuotta sitten, mutta ei kai treenaamatta ainakaan taidot parane. Nojoo, asiaan. Omat haaveeni ovat siis yleensä hieman hintavampia ja ne tuleekin hankittua itse. Säästäminen on tullut kuvioihin vasta viime vuosina, kiitos tarkan miehen.

Keräsin tähän alle vähän lahjavinkkejä, joita on kiva saada ilman että lahjoittajan kukkaro köyhtyy. 


Taaperoille sekä leikki-ikäisille varma valinta on usein erilaiset kasattava jutut, joissa on isot osat. Meillä huudossa on Legot sekä junarata, jota jälkimmäistä saa kaupasta Briolta sekä edullisesti myös Ikeasta. Pikkuhiljaa kuvioihin astuu myös ihan oikeat roolileikit joihin sopii esimerkiksi tarvikkeet leikkikeittiöön. Meillä ainakin päivittäin keitellään nakkisoppaa. Pikkuhiljaa kynän pysyessä kädessä, värikynät ja erilaiset sormivärit ovat kovasana. Paperia puuttuu myös ainakin meidän taloudesta, ja mummolan suurikuvioinen värityskirja on ihan lemppari! Myös käytännön jutut on kivoja, esimerkiksi vajaa vuosikas saattaa alkaa kaipaamaan jo pottaa! Lisäksi aluslakanoita/pussilakanoita tai kosteussuojia ei ikinä raaski itse ostaa, näistä kuitenkin on hyvä keskustella vastaanottajan äidin (tai isän!) kanssa. 

Miehen paketti on yhtä arvoituksellinen kuin mies itse. Romantikkona minun pakettini tänävuonna sisältää vaan haleja ja pusuja. Materialistista lahjaa en vielä voi paljastaa mutta se on huikea! Enkä malta odottaa jouluaattoa! Jos minulla ei olisi tätä ässää hihassa, saattaisin pakata kääreisiin esimerkiksi jonkun hieman spesiaalimman oluen (ehkä kyljessä lupaus poikien saunaillasta) ja lämmikkeeksi sukkia. Onko kalsarit teistä ihan liian tylsiä? Aikaisempina vuosina olen ostanut ranteeseen uuden kellon ja se on aina nostanut hymyn huulille. Myös lahjakortit esimerkiksi elämykseen tai tatuointiin ois kivoja, jos budjetti antaa periksi. Leffaliput ja hieronta sinulta? Varmasti joulun paras paketti! 

Meidän vauva on jouluaattona viisikuukautta. Minä olen sitä mieltä että hän ei lahjoja tarvitse, mutta isovanhemmat ja kummit haluavat kuitenkin muistaa jollain. Meille ollaan pyydetty yökkäriä sekä yli puolivuotiaan tutteja. Alle vuosikas ei osaa vihata pehmeitä paketteja, joten söpö body tai villahousut ovat varmasti tervetulleita joka perheeseen, tarpeiden mukaan. Myös ensilelut, esimerkiksi helistimet ovat ihania muistoja. Myös taaperokärry on kiva valinta esimerkiksi kimppalahjana, niin saa kuluja jaettua! 

Vanhemmat toivovat usein vaatimattomasti "eimitään". Toisille se on lempi kirjasarjan uusin osa, uusi aamukahvi  muki tai tietty suklaata. Meidän äiti jaksaa vieläkin arvostaa jouluisin paketista kuoriutuvaa pullasutia. Mama, kyllä me ihan totta joku vuos vielä yllätetään sut jollain muulla :D Vanhemmille ja isovanhemmille on hyvä ostaa lahjakortteja, heiltä kun ennestään löytyy jo ihan kaikkea. Turha krääsä vaan pölyyntyy, siksi maun tuntiessa pois poltettavat kynttilät ovat hyvä tuliainen. Ja muistakaa, valokuvat on varma hitti!

Tuliko mitään idiksiä? Mitä edullisia lahjoja te olette hankkineet? Ja APUA! Ensviikolla on jouluaatto, joko hankinnat on tehty.  

Kuvan piirsin itse, kiitos ja anteeksi.. 

2 kommenttia :

  1. Kivoja ideoita! Minäkin meinasin tuon valokuva idean ja tehdä ensimmäistä kertaa tuollaisen valokuvakirjan. Alkaa vaan tulla kiire sen kanssa :D

    VastaaPoista
  2. SIIS HERRAJUMALA SE ON JO ENS VIIKOLLA!!! oontietny sen kokoajan, mutten kuitekaa iha sisäistäny! voi saatana meijän joulukortit on vielki kotona :DD

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...