tiistai 29. joulukuuta 2015

5

Siis voiko olla. Minun pieni vauvani jo kolmea viikkoa vajaa puolivuotias. Hänestä on kuoriutunut oikein touhukas ja iloinen pieni ihmisen alku!

Syömiset hoituvat vielä kovin usein maidolla. Keskittymiskyky on samaa luokkaa mitä siskolla aikoinaan, mutta onneksi tähän asiaan saapui helpotus tänään postilaatikkoon. Oon aika ylpeä että ollaan päästy imetyksessä näinkin pitkälle tälläkertaa, vaikka Nannia tarjotaankin välillä. Ollaan otettu kiinteitä pikkuhiljaa mukaan ja neito nauttii 1-2ckertaa päivässä kasviksia niin paljon kun maittaa. Vatsa on terästä eikä itkujakaan ole tullut. Lisäksi parina aamuna ollaan syöty kaurapuuroa! Ensimmäisen lapsen kanssa oli kovin varovainen ruokien kanssa, mutta nyt oon mennyt vähän mutu tuntumalla, Siran oman kiinnostuksen ja maun mukaan. Ruokailut on ihanan helppo rytmittää taaperon säännöllisiin ruoka-aikoihin. Isosiskokin auttaa lusikkaa pienelle paljon vauhdikkaammin, kuin omaansa..

Yöt meillä menee tasaisen rauhallisesti. Maitoa tankataan kerran yöllä noin kahden ja viiden välillä. Tämä vaihtelee tosi paljon, joinakin öinä herätyksiä saattaa tulla useampi, kun taas joinain päivinä neiti herää aurinkoisena ensimmäisen kerran 10tunnin jälkeen. Yöunien pituus meillä onkin aika naurettava, eikä sitä meinaa itsekkään uskoa. Aamuisin herätään yhdeksältä ja ekat päikkärit otetaan siinä puolenpäivän aikoihin. Toiset vähän pidemmät päiväunet nukutaan noin kolmen aikoihin ja takaisin yöunilla ollaankin jo kahdeksalta. Muutama viikko sitten nukuttiin vielä iltapäikkärit seitsemän ja kahdeksan välikssä, mutta silloin Sira saattoi kukkua lähemmäs puoleenyöhän hereillä, Niinpä ollaankin hoidettu iltapuuhat suht aikaisin ja sänkyyn mennäänkin kunnolla jo tuolloin kun oltiin totuttu vielä ottamaan vasta torkut.
Taitoja on tullut parin viikon sisään ihan älyttömästi. Tää vajaa puolenvuoden ikä on aivan mahtava! Ollaan niiin iloisia, mutta silti pysytään vielä paikallaan. Sirkka onkin nyt oppinut kääntymään sekä mahalleen että selälleen (ja näin ollen vahingossa kierii paikasta toiseen!) sekä päristelemään. Vatsallaan ollaan parin päivän aikana jo osattu nostaa kädet pois kyynärnojasta! Lelujen perään käännytään ja niihin kurotetaan.


Eilen käytiin hakemassa neuvolasta uusimmat mitat. Painoa oli pikkuisen reilu seitsemänkiloa sekä pituutta 66senttiä. Isosisko oli viisikuisena kilon painavampi mutta saman pituinen, on niin outoa kun Lumin vanhat vaatteet näyttää oudoilta Sirkun päällä, he kun ovat niin kovin eri muotoiset :D Hampaita meillä vielä odotetaan, Onneksi. Toivottavasti sekin menee siskon kanssa samalla kaavalla, hänelle kun ekat puhkesivat kymmenkuisena.

Millaisia vajaa puolivuotiaita teiltä löytyy?

2 kommenttia :

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...