sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Suojassa auringolta

Tämä kesä on ollut kaikkiaan hyvin erilainen kuin viime vuonna. Sen lisäksi että Lumi on pompsahtanut konttaavasta vauvastaj uoksevaksi taaperoksi, olen itsekkin joutunut kamppailemaan jaksamisen kanssa kasvavan vatsan kanssa. 
Meille parasta energian kulutusta on ehdottomasti ulkoilma. Siinä piristyy vanhemmat sekä väsyy lapsi, eikä kotona tehdä tuhoja. Viimeaikaiset sateet on saaneet koko perheen käymään ylikierroksilla, mutta onneksi muutama hellepäivä saatiin viettää myös mökillä. 

Nyt kun Lumi ei missään nimessä pysy viltin reunojen sisäpuolella varjossa, on ulkoillessa käytettävä kaikenmoisia suojia. Pienelle lapselle suositaan tietysti rasvaukseen käytettävän fysikaalista suojaa, ja semmoinen meiltä löytyikin viimevuonna. Tänä vuonna mennään ihan marketti tavaralla ja laukusta löytyy jonkunlainen Garnierin lapsille suunnattu suoja. 
Pääosin meillä suojataan alle kaksivuotista kuitenkin vaatteilla. Ulkoillessa helteellä käytetään vilpoisia puuvilla-asuja, Kappahlista onkin löytynyt tosi kivoja jo viimevuodelle sekä myös tänä vuonna taaperolle! Lakkia ilman ei ulkona oleskella, ja Lumi sen osaa hienosti pyytää itsekkin kun lähdetään ovesta ulos. Aurinkolasitkin alkavat jo pysyä päässä. 

Paras suoja on tietysti pysytellä varjossa, mutta ainahan se ei ole mahdollista. Meille on kelvannutkin oikein mainiosti tämä hieman vilpoisempi kesäsää, omat nilkat ovat jo muutenkin räjähtämispisteessä turvotuksesta! 

Vesileikit on oiva tapa vilvoitella, vaikka kylmä taapero ei ajatuksena sylissä paljoa houkuttelekkaan. Käpyjen kanssa on niin kiva lotrata, että välillä on kuitenkin pakko tulla äidin syliin lämmittelemään ja hörppäämään nestettä myös nokkamukista. 

Miten te suojaudutte auringolta? 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...