keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Sateinen Haltiala

Kosteahkot päivät ovat taaperon kanssa aika haastavia. Alle kaksivuotias ymmärtää jo jonkin verran, muttei kuitenkaan. Edullista tekemistä pääkaupunkiseudulta löytyy kuitenkin jonkin verran, millä saa purettua energiaa myös vanhemmilta.Me nautitaan ainakin ulkoilmasta, eikä meitä ole tehty sokerista. Siispä suunnattiin eräs arkipäivä Haltialan tilalle. Vähän ripotteli, mutta mango-sorbetti pelasti äidin, sekä vesilätäköt tytön päivän.
Eläimiä maatilalta löytyy kivasti. Me törmättiin ihanaan poniin, vuoheen sekä kanoihin. Possut olivat päiväunilla, sekä hieman pidemmältä olisi löytynyt aitaus täynnä lehmiä ja lampaita. Meidän neito tykkäsi eritoten ponista, vaikka se hieman jännittikin. Ihan ei vielä uskallettu laittaa ajelulle, ehkä ensikesänä! Lehmät ja lampaat skipattiin, saatiin nimittäin kutsu illallispöytään ja vatsat sanoivat että nyt on mentävä.

Vaikka päivä oli kovin sateinen, oli kiva että ruokakioskit olivat auki. Kahviosta sai ainakin pullaa, kahvia ja pillimehuja, sekä jäätelökioskista ihania jäätelöitä! Valikoimasta löytyi esimerkiksi Chili-suklaa jota on pakko päästä testaamaan, mutta nyt mauksi valikoitui mango, koska tuutti tuli syötyä koko perheen kesken. Paikalta löytyi myös iso leikkipaikka, joka oli aika ruuhkainen. Kovin lapsiperhe voittoinen paikka, mutta kyllä minä itse voisin vierailla tilalla vaikka ihan vaan miehen kanssa, tai ystävien kanssa piknikillä.Noloa myöntää että vaikka meiltä kotoa on matkaa Haltiaqlaan ehkä vartin ajomatkan verran, oli veirailu censimmäinen.. Kuinka moni on käynyt Haltialassa? Mitä muita samantapaisia mestoja löytyy pääkaupunkiseudulta lapsiperheille?

5 kommenttia :

 1. Haltiala on meidän perheen kestosuosikki (ja yks lempparikavereista on siellä kahviossa töissä)! Kannattaa vierailla siellä myös pääsiäisen aikaan, jolloin siellä on pikku karitsoja. Fallkulla on myös tutustumisen arvoinen paikka, sekin Helsingin puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi karitsat kuulostavat siltä että pakko ne on käydä ensivuonna tsekkaamassa! fallkulla onkin jo kiikarissa!

   Poista
 2. Me vierailtiin siellä viikoittain mun koti aikana. Mutta asutaankin kävely matkan päässä 😊 Ihana paikka ja siellä on kyllä jokaiselle jotain. Tuolla Malmilla on myös falkullan elintilaa 😊

  VastaaPoista
 3. Me vierailtiin siellä viikoittain mun koti aikana. Mutta asutaankin kävely matkan päässä 😊 Ihana paikka ja siellä on kyllä jokaiselle jotain. Tuolla Malmilla on myös falkullan elintilaa 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...