tiistai 30. kesäkuuta 2015

"Sä tarviit tämmösen" Eli tarvikkeita vauvalle

Panikoimisestani ei ikinä uskoisi että saadaan toinen lapsi näin pienellä ikäerolla. Vastahan kaksivuotta sitten olin eksyksissä tässä samassa tavaranpaljousviidakossa. Silloin asia ratkesi jättämällä hommat tekemättä ja kun itse nuuhkuttelin vauvantuoksua Kätilöopistolla vaaleanpunaisessa kuplassa, juoksi mies hikikarpalot otsalla soitellen ystävilleni että mitä se vauva oikein tarvitsee.

Tosiasiahan on se, ettei se vauva mitään tarvitse. Kunhan löytyy katto päänpäälle, sekä äidin tai isän syli. Silti nykymaailmassa on kaikenmoista arjenhelpottajaa. Ja voi kyllä, minäkin olen niihin sortunut. Mitäs turhuuksia sitä on siis tälläkertaa hommattu kun on päässyt itse kaupoille hypistelemään? Yliviivasin listalta hankitut tavarat, jospa saisin ajatuksiin itsekkin selkoa.

Vauvan ja äidin hygieniatarvikkeita
-vaipat
-pesuneste, sinkkivoide, Bephanten
-kosteuspyykeitä, tops-puikkojs
-liivinsuojuksetVauvan ruokailu
-pullot (Lumin vanhat, uudet imuosat)
-tutit
-pullojen sterilisoija
-harsot
-imetysliivit ja muutama pusero
-rintapumppu

Toivon kovasti että pärjättäisiin hyvin vähäisellä pullojen käytöllä. Koskaan ei kuitenkaan tiedä onnistuuko vauvan ruokinta turvautumatta korvikkeeseen, joten olen hankkinut muutaman uuden imuosan Lumin vanhoihin pulloihin. Uusia pulloja vasta sitten, jos on tarvetta. Pullojen sterilisoijan osti mies viimeksi ystävän kehotuksesta, mutta itse en sitä kyllä odottaville ystävilleni mainosta. Ihan kätsy ja nopea juu, mutta kuinka laiska ihminen voi olla ettei liikene sitä kymmentä minuuttia keittopuuhiin.
Olen tälläkertaa hankkinut myös jopa parit liivit tukemaan imetyksen onnistumista. Viimekerralla vedeltiin kolmekuukautta tavallisilla. Kiitos ystäväni ja hänen pienen nyyttinsä, mulla on aivan erilaiset odotukset ja ajatukset tälläkertaa koskien tätä arkaa aihetta!


Tekstiilit
- vuodevaatteet
-peitot
-ensisänky
-pinnasänky
-makuupussi
-kapalo
-pyyhe
-vaunutarvikkeita: lämpöpussi, vaunuverhoTarvikkeet
-sitteri
-turvaistuin autoon
-kantoliina
-lelu
-tupla-rattaat
-hoitoalusta (pitäisi hakea ystävältä)
-ammeOlen luonnostellut listaa kalenterini takasivulle jo kuukausia. En voi käsittää että hankkimatta olisi enää vaipat, kesto-touhuihin kun emme tälläkään kertaa aijo lähteä mukaan. Lisäksi kaipaan maidontulon mukaan pumpppua, mutta senkin ehdin haalia vasta kun tiedän sitä tosiaan tarvitsevani.

Vaunuista ja niiden tarvikkeista on tulossa vielä lähempi syyni, mutta taidetaan odotella ensin molemmat kyytiläiset testaamaan :)

Mitä te ootte kokenut sairaalasta kotiutuessa niihin musthave-juttuihin? Puuttuuko meiltä vielä jotain supertarpeellista tai naurattaako joku turhake?


2 kommenttia :

 1. Ite kakkoskierroksella osasin varautua imetyksen alkuun lansinoh-voiteella jota nyt tajusin alkaa käyttämään heti eikä vasta sitten kun rinnanpäät oli rikki. Lisäksi maidon nousua varten kotiin kaalikerä ja maidonkerääjä, jota käytin myös kipeiden rinnanpäiden "ilmakylpyihin". Lansinohin liivinsuojat ovat mielestäni ihan parhaita. Pumppu oli ihan kätevä maidon nousun ajan pakkautumista helpottamaan (jotta vauvakin sai paremman otteen kun rinta ei ollut täysi ja kivikova), nyt 2,5 kk jälkeen pumppu on ollut valitettavasti turha kun vauva ei huoli maitoa pullosta yrityksistä huolimatta...

  Esikoisen kanssa aloitin jo kantamishommat, lähinnä jotta pääsin koiran kanssa metsään, mutta nyt kuopuksen synnyttyä kantoliina ja -reppu ovat olleet hengenpelastajia että edes välillä olisi joku käsi vapaana esikoista varten ja vaikka ruoan tekemiseksi.. Lisäksi esikoisesta poiketen tämä vauva ei nuku vaunuissa muuten kuin niiden liikkuessa eikä aina silloinkaan. Suositus siis alkuun trikooliinalle, tarpeellisen sidonnan oppii äkkiä ja trikooliinalla pääsee pikkuvauva-aikana pitkälle :)

  VastaaPoista
 2. ^ tuossa tulikin ne tärkeimmät pelastajat, kun isompia lapsia on jo olemassa :) eli kunnon kantoliina ja -reppu, jolloin pikku kyytiläinen on mukana ja tankkaa ihokontaktia myös silloin, kun esikoisen kanssa puuhailee. Maidonkerääjille liputus myös täältä, ehdottoman hyvä vehje varsinkin rinnoille, jotka enemmän tai vähemmän vuotaa ja juurikin noihin ilmakylvettelyihin. Imetyspaidat ja -mekot on käteviä näin kesällä, kun imetyshetkiä tulee ulkona paljon eikä tarvitse aina miettiä, miten imetys onnistuu vaikka tavallisessa mekossa; kaula-aukon vai helman kautta :D
  Meillä on jäänyt kaikkien lasten (4) kanssa käyttämättä kaikki vauvaöljyt ja -rasvat, saippuat, talkit ym. kun hyväihoisia ovat olleet. Ehkä olen ollut asiassa onnekas, mutta silti koen kaiken "vauvakosmetiikan" aika turhaksi. Tai ehkä sellaisen turhan rasvaamisen :) Toki on paljon niitäkin lapsia, jotka ihan oikeasti tarvitsevat ihonhoitoon paljon voiteita, siitä ketään moittimatta!
  Wipesit meillä on ollut reissukäytössä, mutta kotona se paras puhdistaja on vesi ja harso.
  Onnea loppuraskausaikaan ja tsemppiä tulevaan kahden lapsen vanhemmuuteen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...