lauantai 23. toukokuuta 2015

Nukutaan, mutta miten.

Meidän neitokainen on aina ollut hyvä nukkuja. Nukuttu on niin remontti-metelissä kun hiljaisuudessa aivan vauva-ajasta lähtien. Me ollaan säästytty alkuaikojen vatsanväänteiltä, iltaisilta väsykiukuilta sekä "envarmananukukuinsylissä"-kohtauksilta. Ollaan suoraan sanottuna päästy sieltä mistä aita on matalin, ja sehän tässä jännittääkin. Seuraava ei vaan voi olla noin helppo, tai ainakin vauvan saapuminen vaikuttaa vähintään Lumin nukkumiseen.

Hyvän unen salaisuus on meillä ehdottomasti säännöllisyys. Meillä on Lumin ensimmäisistä kuukausista asti noudatettu tiettyä arkirytmiä, joka on tuonut helpotusta arkeen. Vaikka itse saatoin kukkua yömyöhään, oli vauva aina vuorokauden tiettynä aikana tyytyväisenä tuhisemassa. Säännölliseen unirytmiin helpotusta toi myös säännölliset ruoka-ajat ja otettiinkin viiden aterian rytmi mukaan heti kun kiinteitä alkoi mennä kunnolla. Muistan tällöin ajatelleeni että eihän me ehditäkkään muuta kuin syödä ja nukkua, ensimmäinen kun oli vielä puolivuotiaalla aikamoista showta, mutta niin ne hereillä olo ajat vaan pitenivät ja äidinkin seura rupesi kelpaamaan.

Yksivuotiaaksi asti meillä heräiltiin yöllä syömään. Vaikka kyseessä oli aamu viiden heräily, lasken sen silti yöksi, en tiedä pitäisikö. Oikeastaan nyt vasta ollaan nukuttu säänölisesti 12tunnin yöunia heräämättä ollenkaan. Tietysti nukkumiseen vaikuttaa kovasti hampaat, jotka on vasta tuloillaan meidän reilu puolitoistavuotiaan suuhun.Legoja löytyy tällähetkellä9, joista vasta 1 on poskihammas. Loppuja siis odotellessa. Seuraava etappi on vieläkin illalla suuhun eksyvä tuttipullo ja tutti. Haluaisin kovasti että ne olisivat "vauvan juttu", kun pikkusisar saapuu maailmaan. Nyt puuttuu vaan se oma ryhtiliike asiaan.Nyt haluaisinkin kovasti lukea teidän kokemuksia tutista ja pullosta luopumiseen! Pistäkäähän siis kommentilla kokemuksia tai postauksiin linkkejä kommenttikentään, vertaistuki on nyt superjees!


6 kommenttia :

 1. Kannattaa leikata se tuttiosa irti! tai meillä ainaki Hugon kans meni tosi helposti nii! annoin sen siis syyä sitä rikkinäistä sen verra et laitto suuhun ja sylkäs pois ku tajus itekki et ei onnistu :D ni sit vaa heitti tutit ite pois eikä enää halunnu niit vaik ois lojunu lattial tms :D ja tuttipullot vaa vaihettii semmosee nokkamukiii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiskohan se meillä. Meillä on niin miljoonasti tutteja että aina kun oon keränny kaikki talteen ni Lumi hakee jostain omasta jemmastaan vielä uuden :D

   Poista
 2. Meillä iltapullo jätettiin pois niin, että ensin iltamaito annettiin pullosta sohvalla ennen sänkyyn menemistä kun aiemmin oli saanut sen sängyssä, sitten pullo vaihdettiin nokkamukiin mutta edelleen sai iltamaidon vielä iltapalan jälkeen sohvalla. Lopulta maitoa sai enää iltapalalla ja ihan näppärästi päästiin eroon unimaidosta ja pullosta näin.

  Yötutti meillä on vielä käytössä, mutta hammaslääkäri vinkkasi, että tuttiosaan voisi leikata viillon, jolloin tutti ei enää "täyty" eikä sitä ole niin kiva lutkuttaa. Ehkä me kokeillaan itse tätä sitten kun aika on kypsä.

  Tsemppiä luopumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, ne on otettu käytäntöön :)

   Poista
 3. Meillä on nyt alkanut vaatia vettäkin tuttipullosta :/ Ja jotenki en vaan uskalla jättää tuttipulloa pois, kun se on niin helppo tapa saada uhmaama taapero rauhottumaa :D Mutta ehkä kesällä vois yrittää saada skarpattua tämän asian kanssa, kun eihän tuo enää oikeesti oo pitkään aikaan tarvinnu sitä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...