keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Jäähyväiset päiväkodille.

Niin se aika vaan kuluu. Alkusyksyllä stressattiin sitä miten meillä sopeudutaan päivähoitoelämään ja yhdistetään arki ja työkuviot, nyt sitten haikein mielin lopetellaan tuttuja kuvioita. Päiväkodista on tullut Lumille tärkeä paikka, missä saa ikäistään seuraa ja virikkeitä.

Vaikka hoitoon laittaminen jännitti, en ole katunut työelämään palaamista kertaakaan. Näin löytyi itselleni sitä kultaista omaa aikaa, mitä kotona ollessa taaperon kanssa ei olisi jäänyt. Vaikka ne omat tunnit sijoittuivatkin oikeastaan työmaalle, oli ihana päästä kuuman kahvikupin ääreen Rankkaa on toki ollut, varsinkin nyt raskauden puolivä'lin jälkeen kun väsymys on ollut huipussaan Aina ei jaksaisi olla kotona kokkaamassa ja rakentamassa legoja. Pitääkin nostaa hattua tuolle isännälle, en ole helpolla päästänyt häntäkään.

Lumi aloitti hoidon kunnallisessa päiväkodissa paria viikkoa vajaa yksivuotiaana. Vielä ei kävelty ja syötiinkin haparoiden ja sotkuisesti itse. Nyt katsoessani tuota omatoimista taaperoa nousee hattu kärsivällisten tarhatätien suuntaan. Meillä on kotona nimittäin aika omatoiminen osaaja. Tietysti ollaan kotonakin jotain tehty, mutta kyllä se päiväkoti on varmasti ollut suurin apu niin pottailussa, sanavaraston kehittymisessä sekä muutenkin itsenäistymisessä. Minun pienestä vauvasta on kasvanut iso.

Nyt pikkuneidolla on edessään kolmen kuukauden kesäloma. Näin parhaaksi säilyttää hoitopaikan, semmoinen kun oli mahdollista hoitopaikkatakuulla. Tämä tarkoittaa sitä, että neiti voi palata hoitoon syyskuussa, jos meillä kotona kasvaa väsymys liian suureksi vauvan ja taaperon kanssa. Missään nimessä en ole Lumia työntämässä hoitoon viittä kertaa viikossa, vaan kyseessä olisi noin 1-.2 kertaa viikossa. Muskaria jatketaan normaaliin tapaan ja toivonkin sen aluksi säilyvän minun ja Lumin juttuna, kunnes vauva on tarpeeksi iso osallistumaan. Koska Lumi on loppuvuodesta vasta noin kaksivuotias, ei täältäpäin oikein kerhotoimintaa löydy. Kesällä saadaan varmasti seuraa ystäväpariskuntien suht samanikäisistä tovereista, mutta syksyllä hekin palaavat hoitoon ja vanhemmat työelämään.


Eilen päiväkodin kevätjuhlassa, kun muut keskittyivät ohjelmaan, meidän vilkas taapero ajoi mopolla, kinusi ilmapalloja, heitteli hiekkaa, tahtoi keinua ja pudotella kiviä kaivoon. Eihän tämän perässä meinaa pysyä millään!

Olisikin kiva kuulla miten teillä on hoidettu järjestelyt kun ikäeroa on vajaa kaksivuotta. Onko jatkettu päivähoidossa vai löytyykö kerhotoimintaa noin pienille?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...