tiistai 26. toukokuuta 2015

Ihanat, kamalat.. No ne vauva-hankinnat.

Nyt kaikki, jotka eivät kestä kuvia laimeista neutraaleista pikku-vaatteista, suosittelen klikkamaan rastia yläkulmassa. Tämä vaan on aihe joka on todella lähellä omaa sydäntäni. Ennen matkaa äidiksi, täyttyi oma vaatekaappi klassisilla perusjutuilla. Raitaa löytyi 30 hieman erilaisessa paksuudessa (ja löytyy muuten vieläkin) ja perusfarkkua samassa mallissa mutta eri värissä useampia. Nyt tämä materia hamstraus on siirtynyt näihin hieman pienempiin, sekä onnekseni edullisempiin, kappaleisiin.

Myönnän käyväni kaupoilla viikottain. Ja useasti. Yhtä aktiivisesti kierrän myös läheiset kirpputorit sekä lähes päivittäin kovin kätevät Facebook-kirpputorit. Harmikseni viiimeisenä mainitussa hintaan tulee monesti aika monia lisäeuroja kun ilmoitukseen lätkäistään sana "vanha" "tunnearvo" "harvinaisuus". Live-kirppikseltä onkin löytynyt monenmonta juttua parilla eurolla, mistä saa netin syövereissä pulittaa ainakin viisinkertaisen hinnan. Omaan päähän kun ei käy se, että kaupasta ostetaan kympin pusero, joka käytettynä myydään eteenpäin seitsemällä eurolla..

Minulta löytyy paljon Lumin tunnearvollisia vaatteita. Vaatekerta jonka ostin kun saatiin tyttölupaus, vaate jossa ekaa kertaa hymyiltiin. Ensimmäinen mekko, sekä kaikki ne ihanuudet mitä ollaan saatu meidän rakkailta lahjaksi, itsetehtyinä tai ostettuina. Nämä jää meilläkin luultavasti säästöön, joko kolmatta prinsessaa varten tai sitten nukke-leikkeihin. Isäntä kerää vuosi-uistimia, miksen siis minäkin jotain.

Ei ollut kuitenkaan tarkoitus tulla paasaamaan kirppishinnoista, vaan vilauttamaan meidän tulokkaan vaatekaappia. Vaikka joku saattaa kuvien perusteella keksiä lempimerkkini, en ole kovinkaan merkkiuskollinen. Vauva-aikana vaatteen käyttöaika on niin kovin lyhyt että en koskaan raaskisi ostaa kuukaudeksi kolmenkympin bodyä, vaikka näissä yleensä kestävyys ja jälleenmyyntihinta kulkevatkin sulassa sovussa. Ja taas osasin karata aiheesta hintoihin..
Vaate-hankinnat meillä aloitettiin vasta raskausviikon 30 jälkeen. Ajattelin että sillätavalla määrä pysyy kohtuullisena, mutta myönnän että muutamia ylihankintoja on tehty. Varsinkin kun kyseessä on kesä-vauva, saa nähdä mennäänkä vaipalla ja harsolla. Aivan ylimmässä kuvassa vilahtaa bodyt, kokoa 50. Nämä on kaikki ystäviltä käytettyinä tulleilta. Vaikka Lumi oli pieni syntyessään, en jaksa uskoa että tämä kaveri tulisi niin kiireellä ulos. Kahdesta seuraavasta löytyykin sitten 56-62 kokoiset, joita jälkimmäisiä reilummin. Koska vaatteista 95% ovat käytettyjä, olen verrannut niitä aina yhteen uuteen, enkä niinkään tuijottanut kokolappua.Toisen lapsen kohdalla myös käytännöllisyydessä osaa olla fiksumpi. Lumille tuli haalittua mekkoja sekä puseroita myös pienessä koossa, ja ne jäivätkin lemppareita lukuunottamatta käyttämättä. Mekko-ostokset kannattaakin mielestäni aloittaa vasta koossa 68-74, kun lapsi osaisi jo istua. Ei sitten ole se napa vilkkumassa. Alemmasta kuvasta löytyy Lumin vanha neulemekko sekä perhosmekko ja kirppikseltä ostettu puuvillatunika koossa 62. Hellehaalarit taas ovat kivan vilpoisia helteelle vaunukopan suojissa, toivottavasti näille on käyttöä!


Viimeksi odotin marras-vauvaa ja piti osata varautua jo kylmeneviin ilmoihin. Kesästä on luvattu lämmin, mutta silti meille on eksynyt muutama neulehaalari ja fleecepuku iltoja varten. Nämä Newbien pupu-haalarit oli suosikkejani jo Lumin aikana. Hävettää muuten myöntää että näitä on vielä kaksi valkoisena pesukoneessa pyörimässä.. Mutta onhan ne nyt kauniita ja pehmoisia!
Kuolalaput, tumput ja myssyt ovat myös perintöjä ystäviltä. Niille en ole suonut vielä ajatustakaan. Ne kuitenkin ehtii vaikka neulotuttaa sukulaisilla ;) Alimmassa kollaasissa vilahtaa muuten meidän syys-haalari! Jos sisävaatteet on neutraaleja, saa ulkotamineissa olla kirkkautta.

Kuten huomaatte, omat hankintani rajoittuvat vaatteisiin. Kyllä meille on silti eksynyt muutama ihan käyttö-tavarakin, mutta ne saa ihan oman postauksen. :)

Miltäs näyttää? Pärjätäänkö näillä ensimmäiset puolivuotta? Ihan kun osaisin olla enää ostelematta mitään....


5 kommenttia :

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...