keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Entäs kesä?

Vaikka tämänhetkinen sadesää ei paljoa helteitä lupaile, pyörii ajatukset jatkuvasti jo tulevissa lomapäivissä,. Äitiyslomaan on aikaa noin kolmeviikkoa, mikä on suoraan sanottuna järkyttävää, juurihan minä tein sen positiivisen testin! Pääsin onneksi tekemään hommia kevennetysti ja pääsin sairaslomalta pois. Oma pääni ei kestäisi ollenkaan kahtakuukautta kotona odottelemassa, kyllä työt aina kotiolot voittaa ;) No ei vaan. Ehtiihän sitä kotona olla kun toukokuu on ohi.

Viimekesänä Lumi oli noin 8-10 kuukauden iässä. Tämä olikin erittäin hyvä ikä lapsen kanssa, sillä meillä ei vielä kävelty, eikä alkukesästä edes kontattu. Minä sain rauhassa totutella viettämään lapsen kanssa aikaa mökillä, eikä tarvinut pelätä että toinen juoksi parissa sekunnissa järveen. Helpotusta toi myös erittäin säännöllinen rytmi syömisten ja nukkumisten kanssa, joten omaakin aikaa riitti auringossa oleskeluun.

Nyt, vuotta myöhemmin meillä asustaa vajaa kaksivuotias taapero. Aivan mahtava ikä puuhasteluun, nyt kun ollaan raskauden takia aika sidottuja pääkaupunkiseudulle, kesällähän lähtö voi tulla koska vaan synnytyssairaalaan. Onneksi ollaan totuttu liikkumaan paljon,. Lumi nukkuu edelleen hyvin rattaissa ja autossakin matkustaminen on tuttua. Luulen että meille tulee tänäkesänä tutuksi kesäinen helsinki, lähipuistot, hiekkakakut sekä tietysti mummola.Onneksi myös isännällä on erityispitkä loma. Kesälomien lisäksi pitämättä on vielä Lumin aikaisia isyyslomia sekä tulevan vauvan isyyslomat. En siis huolehdi hoitoavusta, onhan meillä myös sukulaiset lähellä. Alkukesä mennään varmasti aivan Lumin ehdoilla, ennenkuin minä keskityn vauvaan.

Muutamavuosi sitten hankittu moottoripyörä jää harmikseni tänävuonna vain kuskin käyttöön. Viimekesän Ahvenanmaa-reissu oli huikea, kun pääsin ensimmäisiä kertoja kyytiin. Kesällä 2013 taas odotin Lumia, jolloin skipattiin kyydittely ja tänävuonna samahomma. Vaikka N on tietysti taitava kuski, ei tiedä mitä törppöjä on liikenteessä ;) Ehkä syksyllä pääsen kyytiin ja kurkkimaan maisemia olan yli, jos uskallan avata silmät..

Postauksen kuvat ovat muuten viimekesän Ahvenanmaa reissulta, Ihana paikka!


Itse en aijo antaa raskauden häiritä kesänviettoa, vaan mennään jaksamisen mukaan. Tietysti pidemmät lomamatkat, lennot ja muut jää väliin. Juhannuksena ajattelin uhmata vielä lähetsyvää laskettua aikaa ja ajellaan ystävien kera perinteisesti mökille! Pystyyhän sitä muussakin kaupungissa synnyttämään, niin ja tietty rantasaunassa ;) Terkkuja vaan mökkiseuralle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...