keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ei niin täydelliset blogiäidit - Äidin vapaalla hoidossa

Äidin oma-aika on välillä kortilla. Vaikka jälkeläisistä on joka ilta kiitollinen eikä niitä vaihtaisi mihinkään, on myönnettävä että rauhassa nukutut päikkärit, siivoaminen ilman keskeyttäjää  sekä ajatuksella luettu aikakausilehti ovat viikon pelastajia. Mutta entä kun arjet menevät töissä aamusta iltapäivään ja iltapäivänkin jälkeen ehdit seuraavaksi istahtaa silloin kun olisi aika itse painaa silmät kiinni että seuraavana aamuna taaperon kanssa ei tarvitse leikkiä zombina. 
Meillä Lumin hoidon hoitaa arkena vieressä sijaitseva päiväkoti. Viikottain Lumilla on keskimäärin noin 3hoitopäivää, riippuen omista työvuoroistani. Hektinen arki, pitkäksi venyvät työvuorot ja myönnetään; myös ihan puhdas väsymys saattaa merkitä tasperolle sitä yhtä ylimääräistä hoitokertaa. Ja silloin minä olen kotona. Nukun hyvin, syön hyvin. Luen uutiset ja huomaan järkyttyväni jostain mikä on tapahtunut kaksiviikkoa sitten. Näinä päivinä, pari kertaa kuukaudessa on aika tehdä suursiivous, jotta meillä kaikilla olisi mukavampaa. Moni näkee punaista kun kuulee lapsen olevan hoidossa kun äiti lööbailee kotona.   Kannattaa kuitenkin muistaa ettei totuus aina ole vain että "äiti on nyt vähän väsynyt". Minä ainakin olen näiden päivien jälkeen entistä väsyneenpi, kun kuudessa tunnissa hoitaa kuukauden juoksevat menot ilman kuumissaan tuskailevaa taaperoa. Vaikka myönnetään, kyllä niitä pelkkiä nukkumispäiviäkin mahtuu kalenteriin. 

8 kommenttia :

 1. Kerran pari kuukaudessa on mun mielestä ihan sopiva määrä äidin "löhöillä" kotona ja taaperon olla hoidossa :) koska niinkuin sanoit, se ei todellakaan ole löhöilyä! Ja sitäpaitsi, työssäkäyvä äiti on ansainnut kuukaudessa muutaman ihan puhtaan ja rehellisen löhöilypäivän! <3

  VastaaPoista
 2. Kyllähän löhöilyäkin pitää mahtua joskus kalenteriin! :) Ja tosiaan se kotonaolo aika yksin on yleensä kaikkea muuta kuin löhöilyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tietysti poikeuksiakin on mutta silloin tyttö on hoidossa esim isovanhemmilla eikä päiväkodissa :)

   Poista
 3. No kyllä se vähän hassulta kuulostaa. Tyypillisesti tällaisia juttuja kuulee juuri yhden lapsen vanhemmalta...useamman lapsen myötä siihen tottuu kyllä, että omaa aikaa ei ole juuri koskaan. Jos haluan pestä lattiat rauhassa ilman lapsia, pesen ne illalla kun lapset nukahtaa. Jotenkin kyllä ymmärrän tämän yksinhuoltajalta, mutta en muuten. Terveisin kolmen lapsen äiti ja mummolat toisella puolella Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tosiaan itselläni ei ole kokemusta kuin yhden lapsen kanssa, joten näillä mennään. Jos "huilipäiviäni" on kuukaudessa max. kaksi, en koe epäonnistuneeni äitinä :)

   Poista
 4. "Moni näkee punaista kun kuulee lapsen olevan hoidossa kun äiti lööbailee kotona. " Itse päiväkodissa alle 3v ryhmässä työskenellessä mä todellakin näen punaista, kun lapsi tulee päivästä toiseen hoitoon aikaisin ja on myöhään, vaikka se äiti (tai iskä) on siellä kotona!! MUTTA, nuo päivä pari kuukaudessa (tai viikossa) ei ketään haittaa ;) Ei ainakaan silloin, kun lapsi tykkää olla hoidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nuo päivät ovat tosiaan Lumin osalta hoidossa n. 4 tuntisia, eli monesti haen päiväunille kotiin, ei siis kovin pitkiä löhöilyaikoja minulle :D Kuitenkin sen verran että saa kodin järjestykseen ilman että joku repii toisellapuolella kämppää paikkoja samaatahtia alas :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...