lauantai 10. tammikuuta 2015

Askel isommaksi.

Blogi on viettänyt taas tovin hiljaiseloa. Ihanaa kuitenkin että teitä on eri kanavia piekin tullut monta kourallista lisää ja toivottavasti vanhatkin seuraajat jaksavat pysytellä mukana. Vihaan hätiköityjä summamutikassa väsättyjä "täytepostauksia", joten nyt mennään juuri sillä mihin aika riittää.

Otsikko on ehkä hieman harhaanjohtava. Se ei koske perhettämme, asuntoa tai takapuolen kasvatusta (joka olisi tosin tarpeen..) vaan Lumin harppausta isoksi tytöksi. Tuola tuo pieni tähtisilmä nimittäin vetelee päikkäreitä isojen tyttöjen sängyssä! Olen pohtinut päätöstä jo lähes kuukauden, mutta aina jänistänyt kun kuusiokulma-avain (?) on pitänyt kaivaa kaapista. Kyseessähän ei ole vielä kunnon junior-sänky, vaan aloitettiin pienellä askeleella ja poistettiin laita pinnasängystä.
Tänään minulla alkoi reilu viikon talviloma, jonka aikana toivon sopeutumisen tapahtuvan. Tämänhetkiset, ensimmäiset päiväunet kun alkoivat aivan liian helposti ja uskon että viimeistään yöunille mentäessä hermojani koetellaan totisesti.

Sängyn lisäksi muutosta tarvitsisi säilytysjärjestelmät. Tällähetkellä tytön vaatteet majailevat Lundian lipastossa (kuvassa), sekä lelut olohuoneessa. Olen kaavaillut vaatteille hieman isompi laatikollista lipastoa, sekä mahdollisesti kaikkeen toimivaa Expedittiä Ikeasta. Vai Kallax ko se on nykyään. Maanantaina koittava Ikea reissu toivottavasti selkeyttää ajatuksia. Huoneessa sijaitsee nyt myös iso vaatekaapisto jonka haluaisin purkaa pois, juurikin lelusäilytyksen tieltä. Kaapissa on nyt omat vaatteeni sekä siivouskaappi, joiden roinat menisi luultavasti meidän makuuhuoneeseemme. Saas nähdä kuinka tämän sopan saa pyöritettyä toimivaksi!½Kaikki vinkit siis kehiin mistä löytyy toimivimmat vaate ja lelu säilytysjärjestelmät taaperon huoneeseen?

16 kommenttia :

 1. Hurjaa, en oo vielä ees miettinyt että Lilian nukkuisi missään muussa kuin pinniksessä. Sieltä se ei ainakaan pääse livistämään mihinkään kesken yön :D Tosin päiväkodissa Lilian joutuu nukkuu isojen tyttöjen sängyssä, joten varmaan jos siellä se onnistuu niin onnistuu varmaan myös meilläkin joskus.
  Meillä on Lilianin huoneessa se Ikean kallax/expedit. Sinne saa varmaan kivan määrän leluja tungettua ja kätevää kun eri leluille saa eri laatikot. Tosin nyt lähes kaikki lelut on vielä olohuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIiis mä mietin tota sänky asiaa sairaan kauan, kunnes just tajusin että neito on vedelly monta kuukautta jo päikyssä normi sängyssä :) Meilläkin on lelut olohuoneessa, enkä jaksais niitä yhtään sielä :D

   Poista
 2. Tsemppiä uusien nukkumistouhujen kanssa, toivotaan, että teillä lähtisi se sujumaan vähintään yhtä hyvin kuin meillä (tai on ainakin toistaiseksi sujunut :D ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin on lähtenyt! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 3. Lelusäilytykseen ehdottomasti expedit kallax mikälie! :D ihan huippu hyvä! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on isompien lasten huoneissa Expeditit, menee hyvin kirjahyllyinä koululaisilla ja lelulaatikoina pienemmillä. Nyt yksvuotiaan leluille ostettiin portaikkomallinen Trofast Ikeasta, jonne sitten laitettiin keskikokoisia ja pienempiä muovisia vetolaatikoita. Musta se sopii hyvin pienelle lapselle, jolloin jokainen leikki on selkeästi yhdessä laatikossa ja leikkien aloittaminen/lopettaminen helpottuu. :) Täällä ainakin lokaritaapero kerää aina leikin pois leikittyään, voi kun tuo säilyisi koko loppuiän!

  VastaaPoista
 5. Meki käytii tänään ostamassa Shirille isojen tyttöjen sänky! Kauheen hyvin ei mee, yleensä Shiri menee 18-19 välillä yöunille mut viimeks 2min sit vein sen takas sänkyy ku oli kiivenny leikkimään :D

  VastaaPoista
 6. toi sänky on aivan täydellinen!!! ja Lumin huone ylipäätään! Tsemppiä nukkumisjuttuihin ;)

  VastaaPoista
 7. Toi sänky on ihana <3 Toivottavasti sujuu hyvin toi "uuteen" sänkyyn oppiminen :)

  VastaaPoista
 8. Toi sänky on niiiin ihana! Olis pitänyt itsekin satsata silloin joskus.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ei mun mielestä ollut satsaus kun torista löytyi parilla sadalla, eli samaan hintaan kun Ikeasta saisi uuden :)

   Poista
 9. Tuo pinnasänky aivan ihana, en ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...