maanantai 8. joulukuuta 2014

Valoa eteiseen.

Oon lupaillu teille jo puol vuotta kuvia meidän pienestä pintaremontista joka toteutettiin kesällä loppuun. Yleensähän nää aiheuttaa pariskuntien välillä kärhämää, mutta koska me maattiin X-asennossa mökillä Lumin tädin heiluessa siveltimen päässä täälä meillä säästyttiin me harmailta hiuksilta. Toki yhteisymmärrykseen väristä saattoi syntyä pientä kärhämää.. Mutta minä tietysti sain tahtoni läpi. Pieni tila vie meidän kodissa joka huoneeseen, joten läpi tulee kuljettua niin vessa reissulla kuin vaatekaapilla käydessä.

Sekä eteinen että keittiö kokivat saman kohtalon. Oltiin pähkäilty jo kaksivuotta pimeää eteistä sekä karseeta punertavaa laattalattiaa. Materiaali oli sairaan hyvä, mutta väri väärä. Laattojen irroittaminen tuntui tutkailun  jälkeen erittäin hölmöltä, miksi lähteä purkamaan hyväkuntoista tuotetta. Siispä pienen surffailun jälkeen kannettiin (en siis kylläkään minä..) maalia kotiin.

Postauksen tekeminen on viivästynyt ja viivästynyt sillä alkusyksystä tietokoneeni hajottua myös ennen-kuvat olivat tipotiessään. Olenkin yrittänyt etsiä jos edes jossain vilahtaisi pala pimeää eteistä mutta tuloksetta. Siispä saatte kuvitella lähtötilanteen, vähän osviittaa antaa keittiön lattia jossa laatta oli sama.Lattiat pestiin ensiksi Otex-tartuntapohjamaalilla ennen itse käsittelyä. Itse valkoinen väri taas sudittiin Betolux-lattiamaalilla, joka on tarkoitettu juuri kyseisen materiaalin päälle. Koska perheeseen oli saapunut pieni lapsi, sekoitettiin maaliin hieman karkeuttajaa pitoa tuomaan.  Lattia sai kuivua rauhassa muutaman päivän, ja kahden viikon jälkeen tuote lupaa olla täysin kovettunut.
Eteinen on kestänyt kulutusta paremmin kuin hvyin. Pinta on säästynyt kolhuitta, mutta tottakai vaalea väri antaa kaiken sotkun näkyä. Lattiaa onkin suojannut matto, joka odottaa itseasiassa tällähetkellä pesua. Murheenkryyni on vieläkin tuo eteisen kultaiseen taittava liukuovikaapisto. Puiset ovet ovat myös saaneet maalia ylleen koivusta valkoiseksi, mutta peiliä ei noin vaan maalatakkaan. Oisko kellään ideoita sen suhteen?


Millaisia kokemuksia teillä on laatan maalaamisesta?

6 kommenttia :

 1. Kiva muutos!

  Haluatteko pitää peilin peilinä? Senhän voisi peittää sisustustarralla, mikäli peilipinnan voi hävittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sikahyvä idea! Pitääkin käydä kurkkimassa vaihtoehtoja.

   Poista
 2. Oikein kiva muutos! Valkoinen raikastaa kyl aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee! Alan olla allerginen ruskean punaiselle :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...