lauantai 13. joulukuuta 2014

Unta palloon, vihdoin!

Syyskuussa päätin että neidin yöheräämiset saavat loppua. Vaikka täysiä öitä oli viikossa viisi seitsemästä, aina pari kolme yötä meni maidon perään huutaessa. Jano oli selkeästi tapa, joka paheni mun kiikuttaessa pulloa huoneeseen kesken yön. Vesihuikka tai liian tyhjä maitopullo sai aikaan raivarit. Syyskuun lopussa häämötti työhön paluu joten asiaan oli saatava muutos.

Tytön huudatus ei ollut vaihtoehto. Vaikka toi huonompi puolisko ei herää edes pommin räjähdykseen, en halunnut häiritä työssäkäyvän unia. Puolessa välissä syyskuuta oltiinkin hetki kahdestaan kun isi kävi kertaamassa. Ennen ensimmäistä yötä juttelin Lumille leikkimielisesti "Huuda vaikka koko yö, maitoa ei tipu tästä eteenpäin". Koska uhkailu ja kiristys toimii aina, nukkui tyttö seuraavat viisi yötä 12tuntia putkeen.

Kunnes meihin iski flunssa ja kuumetauti joka ei tahtonut poistua. Huonoina öinä herättiin monta kertaa ottamaan huikkaa ja hetkeksi syliin. Työhön paluu, sairastelu ja kotityöt olivat näin jälkeenpäin ajateltuna aika kova pala, ja väsymys oli ylitsepääsemötöntä. Kauheinta oli tajuta että tila on jatkunut joulukuulle asti. Olen ollut niin väsynyt että olen viettänyt kaikki Lumin päiväuniajat itsekkin peiton alla. Öisin Lumin herätessä on itseltäkin päässyt itku, varsinkin kun herätyskello herättää töihin aamu neljältä. Silloin kahdeksantunnin unet jotka on nukuttu viuidessä pätkässä ei paljoa lämmitä.

Toissa viikkoon asti olen puolustellut Lumin heräämisiä sillä että oltiin just kipeänä. Noh, just ja just, siitähän on pian kolme kuukautta! Pari viimekuuta on ainakin mennyt jo terveenä, joten mikä ihmeen tekosyy tuo on ollut. Hampaitakaan ei tehdä ja ruoka maistuu.Nyt kaksiviikkoa nukuttuani jälleen itse 10tunnin katkeamattomia yöunia voin myöntää olevani taas voimissani. Mikä meillä sitten auttoi? Laiskana puuron keittäjänä ollaan siirrytty iltapalalla syömään rahkaa, kanamunaa keitettynä ja paistettuna sekä hedelmiä ja leipää. Lautasellinen liisteriä tuputettuna ei selvästikkään pitänyt neitiä kylläisenä. Meillä toimi siis standardeista poikkeaminen, vaikka puuroa sydään vielä aamuisin kun ei tarvii niin montaa tuntia jaksaa.

Seuraava etappi onkin operaatio tuttipullo pois, kaikki vinkit otetaan vastaan!


4 kommenttia :

 1. Mulla on sama fiilis että puuro ei pidä tarpeeksi pitkään pikkuneidin nälkää poissa. Meillä toimii myös iltaisin kanamuna sekä rahka :)

  VastaaPoista
 2. Sainpas liityttyä lukijaks :) instassa jo teitä seurailenkin! En tiedä miksi tänne en oo eksynyt vissiin aikasemmin ollenkaan? No asia korjattu <:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaikka täälä viimeaikoina kovin hiljaista on ollutkin :*

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...