tiistai 25. marraskuuta 2014

Sponsoroitu video- Leikit leikkinä.

Ainahan sitä sanotaan : leikki on lapsen työtä. Tuleeko sitä ikinä illalla istahtaneeksi alas miettien, mitä ja millä lapseni on tänään leikkinyt. Millä erottaa kehittävät leikit niistä huonoista. Miten saada lapsi oppimaan leikin myötä, niin käytöstavat kuin perus pelisäännöt.

Media on nykypäivää ja se näkyy leikeissä. Näin joulun alla kaupat täyttyvät elektronisista viihdykkeistä. On läppäriä reilu yksivuotiaalle, sähköpianoa vanhemmalle. Lähes jokaisen kouluikäisen toivelistassa pilkottaa ainakin yksi konsolipeli tai video. En missään nimessä väitä näitä huonoiksi vaihtoehdoiksi. Itse vannon ehdottomasti esimerkiksi Disneyn piirrettyjen nimeen, ja katsoinhan niitä itsekkin pienenä. Väitän niitä kuitenkin semmoisiksi, joiden käyttöä tulisi rajoittaa sen mennessä liiallisuuksiin.

15-vuotta sitten ollessani itse vielä leikki-ikäinen, osattiin leikit viedä ulkoilmaan sään salliessa. Kyllähän niitä videoitakin katsottiin, vaikkakkaan huono teknologia ei houkutellut tuijottamaan ruutua kovin kauaa. Jossain välissä 8-bittinen Nintendo oli hitti ja siitä haaveilen salaa vieläkin vaikka hyllyssä pölyttyy Playstation sekä Nintendo Wii. Ensimmäisen puhelimeni sain kauan kinuamalla, koska isosiskollakin oli. Muistaakseni liittymä hankittiin kuitenkin puhelimeen vasta paljon myöhemmin, mutta puhelin kelpasi, pystyihän sillä kuunnella soittoääniä.. Tiiliskiven kokoinen Nokia pölyttyi kaapissa vuosia, ennen kuin toisen kinuamisen jälkeen taskusta löytyi matopelillinen yksilö. Siltikin näpyttely pysyi kohtuudessa: kun ei muutkaan niin en minäkäåän. Toisin kuin nyt.

Minä en katso televisiota. Näyttö pysyy kiinni niin kauan kunnes talon isäntä napsaisee sen illalla päälle (paljastus: joku on koukussa salkkareihin!). Oma nenäni kun on kiinni tietokoneessa, sitä yhtään unohtamatta. Elektroniikka aukeaa kuitenkin lapsen päivä- ja yöunien aikaan ja hereillä olessa yritetään puuhata jotain muuta. Vielä ei onneksi tarvitse lapsen television tai muun käyttö rajoittaa, eihän tuo vielä osaa mitään vaatia mutta sekin on pian edessä. Mitä yksivuotiaan kanssa sitten puuhataan?

Hyvällä säällä me ulkoillaan. Lähin keinukin on jo aikamoisen matkan päässä, joten yleensä tulee taitettua mukava lenkki jo matkustaessa. Saatiin myös juuri pulkka Lumin kummisedältä, kunpa maa pysyisi jo valkoisena! Ensi kesänä valloitetaan hiekkalaatikot, jospa hiekkaa olisi leikin jälkeen silloin vähemmän vatsassa kuin laatikossa, toisin kuin nyt.Kotona ollessa paras viihdyttämismuoto on läsnäolo. Lapsen ei tarvitse yksin hakata palikoita yhteen, mikä on muuten tällähetkellä varsin ratkiriemukasta. Dublot yhteen, Dublot irti ja meillä on olohuoneessa yksi naantalin aurinko. Tällähetkellä kirjat on myös hitti. Maailman paras asia kun toinen kipuaa syliin kompuroiden itsensä kokoinen kirja kainalossa. Mummulassa oli eräässä kuvakirjassa kuva vanhasta lankapuhelimesta jossa oli pyöritettävät numerot. Tunnistaakohan meidän tyttö sitä koskaan puhelimeksi..DURACELL haluaa levittää sanomaa leikkimisen tärkeydestä, sekä sen muuttumisesta 10vuoden aikana.  Katsokaapa siis alla oleva video ja miettikää, mihin teillä käytetään leikkimisaika.*Yhteistyössä Duracell

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...