keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Rutiineja sekä TOOTD

Minulla on jostain syystä pakonomainen tarve rutiineihin. Niin kotona kuin työssäkin hoidan päivittäin asiat samalla tavalla, tietyllä aikataululla. Välillä tuntuu että oon liiankin sitoutunut joihinkin asioihin. Esimerkiksi stressaamattoman luonteeni stressitaso nousee heti, kun olen myöhässä, tai päivänlehdet ovat vielä iltapäivällä postilaatikossa.

Miten tämä hoituu sitten vuorotyöläisenä. Aamut ovat olleet nyt Lumin syntymän jälkeen vaikeita. Lumi on ollut helppo, mutta suorittava luonne tekee aamuista kiireisiä. Yleensä tyttö astuu ovesta ulos suihkunraikkaana, vaatteet vimpanpäälle ja varsinkin näin pakkasella: täydellisesti suojattuna ilmastolta. Itse lähden juosten tukka märkänä ja ajatuksella "meikkaan sitten töissä". Bussipysäkillä huomaan itse sonnistautuneeni kaatosateeseen villakangastakilla ja tennareilla. Omat aamurutiinit ovat jääneet ja enää hoidetaan ne tärkeimmät, jotka tietysti liittyvät tyttöön. Itseeni uhraan aikaa lähinnä kolme minuuttia hampaiden pesuun sekä minuutin hiustenharjaukseen. Aamukahvin nautin vasta töissä, mutta tyttö saa maitopullo huikat (tietysti) joka aamu.Hyvästä aikataulusta ja suunnittelusta on apua. Työnteko on helpompaa, kun vuorot ja päivänkulku on suunniteltu hyvin. Joka kerta kun puhelin soi tai piippaa viestiä, ei tarvitse miettiä että mitä on taas unohtanut, tai missä nyt pitäisi juuri nyt olla. Viimeiset kolmeviikkoa ovat olleet lähinnä tunnilleen aikataulutettuja, mutta kun kalenteri pursuaa tarkkoja merkintöjä, vain vilkaisu riittää.

Työhön paluu on vetänyt rytmit päin puuta ja päivät suunnitellaan lähinnä niiden mukaan. Koska Lumi viedään ja haetaan, mitä pitää minäkin päivänä vielä syödä kotona. Enää ei voi lähteä extempore työkaverien kanssa vuoron päätteeksi lasilliselle. Vai voiko? Onhan meitä aikuisia kaksi. Sohva on täysin vieras käsite ennen ilta kahdeksaa. Päiviä on helpottanut rytmi, joka on pysynyt samana jo reilu puolivuotta. Kun lapsen totuttaa tiettyihin rutiineihin, voi kelloa katsomalla ennakoida niin nälän kuin väsymyksen. En muista iltoja milloin nukkumaan menon tai syömisen kanssa olisi tapeltu, kun sänkyyn on aika mennä, ollaan silloin jo väsyneitä sekä hyvin syöneitä.


Meillä rullaa siis arki tällä hetkellä paremmin kuin hyvin. Rankka aikataulutus kuitenkin palkitaan päivillä, jolloin voi mennä fiiliksen mukaan. Esimerkkinä eilinen, kun oltiin vapaalla. Aloitettiin aamu purkamalla Legoja sekä siivoilemalla kotona. Ja minä nautin puoli pannua kahvia antamalla tytölle hammasharjan omaan käteen. Käytiin lauleskelemassa muskarissa ja iltapäivä vietettiin ystävän luona, juoden vähintään toiset puolipannua kahvia. Nyt edessä on neljä vähintään yhtä ihanaa vapaapäivää, toivottavasti ilma pysyy tuollaisena kuin se tällähetkellä on!


Löytyykö joukosta muita aikatauluttajia ja suorittajia? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...