lauantai 11. lokakuuta 2014

Netin muotiruoasta taaperon tuoreeksi

Avokado. Ensimmäiset omat muistikuvat kyseisestä hedelmästä (juures??vihannes?? Kasvis??) ovat suoraan kaupan guacamole-purkista. Jos kukaan on koskaan kurkannut tuoteselosteeseen, se kertoo 200grammassa olevan 2% itse avokadoa. Meillä ei tätä herkkua kovinkaan usein syöty kotona, tacojen kanssa upposi paremmin perinteinen salsa. Aikuisiällä tutustuin avokadoon hieman paremmin ja siitä tuli herkku ruisleivän kera. Se korvasi voin ja muut päälliset, tarvittiin vain ripaus suolaa kaveriksi. Rakkaussuhde oli luotu ja näin vuosia jälkeenpäin se myös pysyy. Ei ole mitään minkä kanssa se ei sopisi, makeat leivonnaiset kuin suolaiset täydentyvät tällä helposti. Raaka-aine tuli tutuksi viimeistään avokadopasta ohjeesta. Itselleni se on hieman liian pastainen, joten sitä tuskin toista kertaa meidän huushollissa väsätään. Nautitaankin avokado mieluiten tuoreena ja kuumentamattomana.

Miksi en siis tarjoaisi sitä myös lapselle. Avokado oli ensimmäisiä soseita mitä maisteltiin Lumin kanssa, nykyään sitä sekoitetaan niin jukurttiin(hitti!) kuin puuroonkin ja nautitaan herkkuna pelkiltään. Tietysti suoraan kuoresta. Ollaan yritetty arkena kiemurrella pois purkkihedelmistä,vaikken niissä mitään pahaa nälkään. Nyt varsinkin taapero iän alettua en näe tarpeelliseksi tarjota sosetta vaan haluan kehittää lapsen motoriikkaa karkeammalla ruoalla. Koen että puolivuotiaana aloitettu sormiruokailu on johtanut siihen että meillä syödään nyt yksivuotiaana aterioita itse lusikalla. Tietenkin avustetaan ja syötetään, ei vielä jätetä oman onnensa nojaan, muta kannustetaan. 


Kuuluuko avokado teidän arkiruokiin? 

8 kommenttia :

 1. Kyllä! Nam! Meillä avokado oli yksi ensimmäisistä hedelmistä, mitä maisteltiin. Uppoaa sekä äidille että lapselle monessa eri muodossa :)

  VastaaPoista
 2. mä rakastan avokadoa mutta pikkuminä ei oikein välitä :D sylkee aina ulos kaaressa :p tosin taitaa olla ihan tottumiskysymys montaa kertaa en ole antanutkaan, täyty alotitaa kunnon avokado koulu kun onnhan tuo niin terveellistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se varmasti kummallisen makuista aluksi, Lumi kyllä rakasti heti ensikerrasta alkaen!

   Poista
 3. ei kait äiti koskaan mun kotona asumis aikana oo avokadoa ostanut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmää ainakaa muista et ois! Just vaan purkkina :D

   Poista
 4. Mä en oo ikinä syöny avokadoo!! ja oon halunnu hirmu pitkää sitä maistaa ja ny tossa vähä aikaa sit ostin niitä kaupasta, mut tossa ne vielä lojuu pöydällä ku en tiiä miten niitä vois syödä ja minkä kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JULIA. Mitä just luin :D Ruisleivän päälle ja merisuolaa kaveriks, NAM!

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...