tiistai 9. syyskuuta 2014

Pahan talven varalle

Tein eräs päivä hieman inventaariota meidän tämän hetken vaate-tarpeeseen. Oon jo keväästä asti hamstrannut "päiväkotivaatteita" nyt syksyn varalle, mutta voi miten pieleen pienen lapsen kanssa mennäkkään! Kuvittelin jotenkin meidän liitelevän nyt ennen joulua koossa 86, mutta todellisuudessa junnataan vielä seiskanelosessa. Ihanuuksia löytyykin siis alkuvuoteen millä mitalla! Onneksi kuitenkin tyttö kasvaa, joten kyllä nää joku päivä päälleasti päätyvät!

Oon hirveän nuuka ostamaan vaatetta juuri siinä koossa kun tarvitsee. Kun käytettiin kokoa 62, ostelin näitä kasikymppisiä. Nyt kun aletaan siirtyä siihen kahdeksaan kymppiin tekisi mieli jo valkkailla 92-koon palasia jemmaan. Joku järki tässä touhussa! Onneksi oon myös nuka sillä saralla, että odottelen tarjouksia ja alennusmyyntejä. Kirpputorit on myös tullut aika hyvin koluttua, sekä ihania helmiä ystävien varastosta!Heh, meillä taidetaan pukeutua äidistä tyttäreen raitaan. Mikä siinä niin ihastuttaakaan! Värejäkin löytyy laidasta laitaan, oon näköjään päässyt mun beige-syndroomasta. Minkä ikäisinä teillä on siirrytty bodeista (vai bodyistä??) kokonaan puseroihin? Mä koen bodyt vielä tarpeellisiksi varsinkin muskarissa kun nostellaan ja hypytellään, mutta muuten paidat on oittanut vallan meijän lipastossa!

Vaatteilta tulee vaadittua pehmeyttä ja mukavuutta. Tykkään pukea Lumin ihonmyötäiseen, mutta silti periksi antavaan materiaaliin että liikkumisen opettelu olisi helppoa. En voisi kuvitellakaan laittavani hänelle farkkuja tai edes sammareita tässä iässä, vaikka ne niin kovin söpöjä ovatkin!


Lemppari merkkiä en oikeestaan osaa sanoa, meillä suositaan sitä mistä halvalla saa. Eli just ne kirpparit, osta 3 maksa 2 tarjoukset ja punaiset hintalaput löytyy meidän kaapista! "Ostin kun halvalla sain" ei kuitenkaan päde, kyllä mä ihan tarpeeseen yritän hankkia.

Me taidetaan siis olla valmiita syksyyn! Muutama tunika odottaa myös kasvupyrähdystä, ja yksivuotis-mekkokin pitäisi vielä hankkia. Haluaisin kuitenkin semmoisen joka ei olisi vain yksien bileiden asu, sillä se tuntuu turhalta. Meillä ei myöskään olla niin prinsessoja että pukisin neidin tylliunelmaan.

Mitä teillä on ollut 1-vuotis juhlan aikaan päällä?


Lumista on niin pienessä ajassa kuoriutunut pikkuinen touhottaja. Vauva-ajan rauhallisuus on tipotiessään ja täytyy myöntää että hermot saattaa mennä kerran jos toisenkin tällä mamilla..


Nyt taidan hakea iltapalaksi KAKKUA. Olenhan tänään vanhentunut taas vuoden ja nyt on neljännesvuosisata mittarissa :)

3 kommenttia :

 1. Onnea äiskälle! :)

  Ihanan näköisiä vaatteita siellä. :) Meillähän olis 1-v synttärit jo kahden viikon päästä, mutten ole sen suuremmin suunnitellut Lotan vaatteita. Todennäköisesti päälle päätyy heinäkuisissa häissäkin käytetty mekko, tuleepahan sillekin sitten edes se toinen käyttökerta kun vielä päälle mahtuu (ja toivottavasti siis vielä mahtuu!) :D

  VastaaPoista
 2. Ihania vaatteita! :) Mulla on ihan sama ongelma, nyt ostelen vaan pelkkää 86, vaikka 80 on myös vielä ihan liian iso. Eli meillä ei oo melkeen mitään vaatetta mikä sopis tällä hetkellä, koska kaikki 74 oli helle vaatteita :D

  VastaaPoista
 3. Raitoihin pukeva täällä myös moi! Mun mielestä lastenvaatteiden tulee olla iloisen värisiä, kestäviä ja sellaisia, jotka on mukavia päällä :)
  Meillä 11-kuisella käytetään nyt kasikymppisiä ja kasikutosia, isokokoinen (12kg/76cm) kun on.
  Isommilla lapsilla olen vaihtanut bodyt paitoihin siinä vaiheessa, kun konttaaminen on vaihtunut kävelyyn. Musta bodyt on helppoja vaatteita sen ikäisellä, jonka napa viistää maata :) Sitten, kun lähtee pystyssä liikkeelle, niin bodyt tuntuu hankalilta. Paidat taas on helppo ja nopea pukea istuvalle lapselle. Meidän perheessä ei ole ennen ollut kasikutos-kokoisia bodyja, mutta tälle tyypille, joka on a) iso ja pullero ja b) ei varmaan tule konttaamaan ikinä (melkein neljä kuukautta on ryömitty ja nyt seisotaan tukea vasten ja otetaan askelia) bodyt on olleet ihan ykkösvalinta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...