perjantai 1. elokuuta 2014

Matkaan lähden.

Meillä on edessä jännääkin jännempi sunnuntai. Lumin ensimmäinen lentomatka siis lähestyy ja tämä mama panikoi. Onneksi kestoltaan piina kestää vain 50minuuttia, pehmeä lasku siis Lumille sekä toivottavasti myös kanssamatkustajille.

Lento varattiin jo tammikuussa Flybe.fi sivuston kautta. Ennen tätä viikkoa en ole tainnut uhrata tulevalle ajatustakaan ja nyt pakkailenkin laukkua hikipisarat otsalla. Tosin syytän myös hellettä. Yhtiöltä suuret plussat nopeaan sähköposti vastaukseen. Jokaista vauvaa/taaperoa kohti saa kuljettaa veloituksetta rattaat sekä turvakaukalon. Ne on jätettävä lähtöselvityksessä ruumaan ja paniikissa googlettelin erilaisia suojapussukoita ja muovihässäköitä. Päädyin jo jätesäkkiin sekä jesariin, kunnes aamulla laitoin asiakaspalveluun s.postia ja he vastasivat vajaassa puolessatunnissa että heiltä saa veloituksetta muoviset suojat! Mahtavaa, yksi stressin aihe siis vähemmän. Muuta matkatavaraa meillä ei ruumana ole menossa sillä muu matkaseura matkustaa määränpäähän laiva+auto-kombolla. Käsimatkatavara rajoituksella mennään.


Koska matka on lyhyt, pääsee laukkuun vaan ne tärkeimmät. Vaihtovaatteet, vaippa ja lounas syötäväksi ennen lentomatkaa. Viihdykkeeksi tän hetken lempilelu (sieni) sekä tietysti rauhanpiipuksi tutti. Käyn tänään lainaamassa tuttavalta reissun ajaksi kantoliinaa että saan kentällä kädet vapaaksi. Toivottavasti osaan sitoa sen..

Uupuuko meiltä jotain tärkeetä?

Lisäksi tarvitaan tietysti henkilöllisyystodistukset. Koska kyseessä on Suomen sisäinen lento, Lumi pärjää Kela-kortillaan.

Mua pelottaa meidän molempien korvat ihan hirveesti! Ajettiin yksipäivä meidän ilmastoimattomalla autolla mun äidin luokse ja mulle tuli jo siitä paineesta korvat kipeäksi. Millä voi helpottaa pienen mahdollista kipua?

Mä alan pikkuhiljaa olemaan NIIIIN loma-moodilla! En paljastakkaan enempää määränpäästä, mutta voin kertoa että seuraava viikko tulee koostumaan raikkaasta saariston ulkoilmasta, kalastuksesta ja ulko (ja sisä..!)poreammeesta! Ja tietysti vähän lapsen hoidosta.. HA, Mä oon niin lomalla!

Nyt siis vinkit pienelle lentomatkustajalle kommenttiboksiin!


6 kommenttia :

  1. Mä vuokrasin airshelliltä ( on siellä kentällä) suoja"laatikon" rattaille ja kaukalolle, koska ovat sen verran arvokkaita, etten ottanut riskiä rikki menemisestä. Sellaiseen vaunuille tarkoitettuun mahtui sekä rattaat et kaukalo. Sabi (9kk) lentänyt nyt 4(yhteensä) kertaa ja kaikki lennot mennyt tosi hyvin! Nukahti heti kun kone lähti liikkeelle ja laskun aikana myös!:)) Maitoo ja puuroa otin käsimatkatavaroihin, mut teillä niin lyhyt lentokin, että ei ruuasta teille niin väliä,:))

    VastaaPoista
  2. Hei jos yhtään pelottaa korvakivut, niin kannattaa kyl kokeilla niitä puuduttavia korvatippoja, ne tepsii kuulema korvatulehduskipuihinkin :-))

    VastaaPoista
  3. Korvatipat (Orodrops) apteekista tai sitten imettää/pulloilee nousut ja laskut, meillä ainakin toiminut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...