lauantai 10. toukokuuta 2014

Uuveella vai ilman.

Oon jo pitkän ajan pohtinut meidän tulevaa kesäreissua Ahvenanmaalle. Ajankohtana on elokuun alku joten lämpöasteet (toivottavasti) hellivät meitä runsaasti. Veden äärelä saakin olla varovainen pienten lasten kanssa, Lumi täyttää tuolloin kymmenen kuukautta ja luultavasti liikkuu jo. Suurin pelko mulla on kuitenkin siis taivaalla porottava aurinko, mitä pukea ton ikäiselle päälle?  Vaikka pieni vauva on tietty hyvä pitää pois suoralta auringolta kokonaan, kannattaa muistaa että UV-säteily yltää myös varjoon!

Pahoittelut jo heti alkuun, postaus sisältää vaihtoehtoja vain tytöille..

PÄÄHINE on tietty numero yksi. Mehän ostettiin äidin kanssa H&M.stä se punavalkoinen huivi, mutta joku lipallinen olisi vielä hakusessa. Varsinkin niska tulisi olla hyvin suojattu. Näitä löytyy onneksi tosi edullisia hyviä vaihtoehtoja, joten kaappiin voi jemmata parikin kappaletta.

1. H&M 1. MINI RODINI

Kun siirrytään kaulasta alaspäin, ollaankin ihan mun käsityksen harmaalla alueella. Toivoisin puvulta UV-suojaa, mukavuutta ja tietty ois kiva jos se ois ihan ok näkönenkin jos saa edes vähän olla turhamainen.

Kaupungissa saatettais pikareissut pärjätä söpöllä perusuikkarilla. Mun mielestä vauva saa olla rannalla ihan alastikkin, mutta esim. hiekassa möyriessä puku suojaisi edes vähän. Tosin omilta lapsuuden uimareissuilta muistan sen kun hiekkaa löyty vielä viikonkin jälkeen ties mistä..


3. H&M 4. KAPPAHL 5. MINI RODINI 6. MINI RODINI

Moni kauppa myi ihan vaan vaipan päälle pujotettavia pöksyjä. Nää vois olla kivat esim varjossa ammeessa polskiessa. Tosin silloin ois varmasti vauvallekkin mukavampi olla ihan nakupellenä :) Nää taitaakin olla ihan turhaa kamaa?
7. LINDEX 8. MINI RODINI 9. KAPPAHL

Kaikista järkevin pienen vauvan suojaamiseen on minusta UV-suojalla varustettu puku, josta löytyy niin lahjetta kuin hihaakin. Kellä on kokemusta, onko nämä mukavia päällä? Kollaasista jäi pois KAPPAHLIN versio jota löytyy liikkeistä myös linkistä poiketen tyttöversiona; vaaleanpunaisena ja palloilla. Kappahl lupaa puvulle suojakertoimen 40, Lindexin sivuilla ei mainittu kerrointa ja Polarn O Pyretillä nousi kerroin numeroon 50.


10. LINDEX 11.POLARN O PYRET 12. MINI RODINI

Babyshopin sivuilta löytyi aika hurja valikoima UV-tuotteita!

EDIT// Heh, pitäis aina kirjotella pieni MINDMAP ennen alottamista. Jutusta unohtui tyystin RASVAT ja LASIT, jotka on tietty melkeen tärkeämpiä kuin typerät sirkusvetimet!

Nyt siis vinkit kehiin, mitä lapselle päälle aurinkoisena päivänä suojaamaan?

(en hyödy linkkien klikkaamisesta)

6 kommenttia :

 1. KÄÄK, miten ihana tuo vitosuikkari! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ÄLÄ! Ehkä vuoden päästä kesällä.. <3

   Poista
 2. Meijän tytöllä oli viime kesänä(synt. 10/12 eli viime kesänä samanikänen kun teijän tyttö tänä kesänä :)) uidessa tommonen 5.uikkari raidallisena ja 2.hattu + fysikaalista aurinkorasvaa! Hyvin pärjäs.

  Tänä kesänä on samanlainen hattu mut 6. uikkari kirkkaan punaisena ;)

  Aurinkorasvoista ollaan montaa mieltä pikkulapsilla. Mä oon sitä mieltä ettei uidessa/leikkiessä pysty vaatteilla suojaamaan ihan kaikkea kuten kämmeniä, jalkoja, nenänpäätä yms joten meillä käytetään ihan suosiolla fysikaalisia aurinkorasvoja lapsellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos avusta! Mä tosiaan itseasiassa perehdyin noihin rasvoihin vasta sun kommentin jälkeen, mutta eiköhän meilläkin ohut kerros eksy johonkin :)

   Poista
 3. Tuo Popin uv-haalari! Tahtoo! Ostin meille kesälomareissua varten Reiman uv-puvun, ja noh, se ei ollut yhtään noin hieno. Uv-hattu puuttuu vielä, kun en (turhamaisena) halua mitään rumilusta edustamaan kaikkiin reissukuviin vaan hatun pitäisi olla myös siedettävän näköinen...

  Vauvoilla ja taaperoilla pitäisi suojaaminen suositusten mukaan tehdä nimenomaan vaatteilla, ei aurinkorasvoilla, mutta meinaan kyllä meille jotain rasvaa sipaista naamaan ja muuallekin tarpeen vaatiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pelkään lähinnä Lumin jättimäisten poskien takia :D Eli vamaan sipaisu rasvaa ainakin niihin. Joku kokopuku on pakko hankkia, tai edes lainata ton viikon reissun ajaksi.

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...