lauantai 10. toukokuuta 2014

Seitsemän kuukautta.

Meidän neiti on tänään tasan seitsemän kuukautta vanha. Se on aika pieni aika kun miettii miten paljon asioita toi pieni pallo on oppinut tänä aikana. Pysähdyin äsken miettimään että mitä MINÄ olen siinä ajassa oppinut. Olenha minä oppinut alkeet äitinä olemisesta, mutta mitään ei tule mieleen joka ei liittyisi tyttöön. Paitsi ehkä neulominen! Mutta siitä taitaa olla yli 7kk..


Lumi on alkanut tajuta istumisn ihanuuden. Meillä mennään tyylillä etukeno ja välillä muksahdetaan naamalleen, mutta päiväpäivältä horjuminen on pienenpää. Istumista kivempaa on seistä tuettuna ja kun yritetään laittaa siitä makuulle tai istumaan on neiti jäykkänä kuin rautakanki.

Eteenpäin meillä ei vielä liikuta, vaikka leikkimatolta saatetaan eksyä parin metrin päähän pyörimällä omaa akselia. Mahallaan olessa "lentokone"asento kädet ja jalat ilmassa heiluttaen on suosittu! Ehkä se kohta :) Välillä otetaan pakkia, mutta sitä ei varmaan neiti edes itse tajua.Syödään edelleen viisi ateriaa päivässä. Aamu ja iltapuuro, lounaaksi liha-kasvis, välipalaksi hedelmä ja päivälliseksi kasvis tai lihakasvis. Määrät on vielä todella pieniä, maitoa menee vajaa litra päivässä. Vedestä neiti ei niin välitä, vaikka parihuikkaa juokin ruuan päätteeksi. Ollaan testailtu sormiruokaa ja lisäksi neidillä on jo omassa kädessä lusikka syönnin aikana.

Yöllä herätään ehkä kerran syömään, yleensä 01-02 välinä, suurinosa öistä menee kuitenkin ilman minkäänlaista katkoa välillä 23-07. Joskus pelkkä tuttikin rauhoittaa.


Parhaimmat lelut on vieläkin ne mistä saa aikaan ääntä. Paras laulu on "Tässä isä pupu on, tässä äidin näät.." Ja sille naureskellaan ennen kuin ekaa lausetta on saatu loppuun. Muskarissa Lumi kuuntelee tarkkaavaisena lauluja ja hitti on edelleen marakassi, mutta triangelikin on saanut jo arvostusta. Meillä on aika musikaalinen suku (ja minä suvun mustalammas...) ja neitiä odottaakin jo viulu mummolassa. Ei paineita Lumi! Ollaan alettu nauttia kylpemisestä ja veden loiskutus on parasta maailmassa.

Hampaita ei olla vielä haluttu kasvattaa, mutta eiköhän nekin sieltä pikkuhiljaa pilkahda.


Vantaalla ei järjestetä 7kk neuvolaa, joten mitoista ei ole tietoakaan. Lumin ruumiinrakenne on muuttunut täysin tässä parin kuukauden aikana. Siinä missä vajaa puolivuotias oli ihana pikku palleroinen on vartalo pidentynyt ja pyöreys tasaantunut. Tän huomaa eritoten joissain housuissa, esimerkiksi yhdet 68-koon Newbien housut oli tosi kireät Lumille vatsanseudulta kun neiti oli n. 3kk ja vajaat 60cm. Nyt tytön ollessa lähemmäs 70senttiä, pyörii housut vyötäröllä. Kuitenkin, kuten kuvistakin huomaatte ei tää neiti oo mikään riutunut tapaus, kyllä sitä pehmeyttä löytyy vieläkin ja hyvä niin :)

Millaisia seitsenkuisia siltäpuolelta ruutua löytyy?! Koska teillä on lähdetty liikkeelle?

5 kommenttia :

  1. Mä en kestä miten suloisia kuvia! ♡♡

    VastaaPoista
  2. Teillä on taitava tyttö! Meillä vasta tutustutaan istumiseen eikä tukea vasten seisomisesta ole tietoakaan. Eniten viihdytään mahallaan. Ruokaa uppoaa myös 5 krt. päivässä ja saattaa mennä jopa koko iso purkki. Meillä on juuri puhjennut eka hammas. Kiva lukea samanikäisten kuulumisia. Kaikki lapset on niin ihanan omanlaisia kehityksessään. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...