tiistai 8. huhtikuuta 2014

Mistä, kenelle ja miksi

Oon saanu muutaman sähköpostin ja kommentin liityen siihen, että en paljasta tarpeeksi asioita meidän elämästä. Yhdessä kysyttiinkin että mitä järkeä kirjoitella mitään diipadaapa-juttuja, ei ne ketään kiinnosta. Ja että jos avaisin enemmän asioita siitä ja siitä ja kirjoittaisin mielipide-kirjoituksia, kasvaisi lukija-kunta roimasti. 

En tiedä ajatteleeko moni, vain lukijana (anonyyminä?) pysyvä ihminen, että jo kuvien julkaiseminen muista kuin itsestään kysymättä lupaa on vähän törkeää. Monet bloggaajat saa päivittäin kuraa niskaan lukijoilta liitten ulkonäköön, mielipiteisiin tai ostostottumuksiin. Ja sitten menen ja pistän pienen tyttäreni kuvia internettiin. Vaikka toinen ei osaa vielä edes päättää haluaako hekotella kuva-kirjalle vai peilistä omalle naamalleen. Myönnän, että mietin tätä lähes joka päivä. 

Arjesta kertominen on välillä hankalaa kun yrittää kirjoittaa lähialueista ja ystävistä suht neutraalisti. Kuvista on vaikea valita semmoiset, mistä ystäviä tai heidän lapsiaan ei tunnista. Luonteeseeni ei kuulu hölötellä omista asioistani muille, mikä sotii vähän tätä blogi-maailmaa vastaan. Mikä siis on tarpeeksi ja kenelle ja mistä pitäs kirjottaa? Eilisen kohokohdat oli onnistunut paahtoleipä iltapalalla, kun taas tänään lääkäri-reissulla koin elämäni ensimmäisen tähystyksen mikä oli epämukavaa mutta kivutonta. Kummastakaan en koe tarvetta kirjoittaa enenpää, ainakaan tällähetkellä. Tosiasia on se, että tällähetkellä ollaan aika paljon kiinni vielä vauvavuodessa ja sen myötä päivätkin menee aika samalla kaavalla eteenpäin.

Tätä pientä blogin alkua seuraa jostain syystä tällähetkellä jo 3000 yksilöityä kävijää kuukaudessa. Pikkuhiljaa osaan olla tästä ylpeä, vaikken vieläkään osaa sanoa ääneen vaikkapa "Hei, meeppä kattomaan miten kivoja kuvia sain otettua tänään meijän Lumpparista." Se epävarmuus paistaa vieläkin hetkittäin läpi ja kaikki postaukset säilyvät päivän tai kaksi luonnoksissa. Etten vaan nyt paljasta mitään hurjaa.Päivittäin tänne Bloggeriin kirjautuminen muistuttaa mua mun lempihajuvedestä, kuumasta kupista kahvia, juoruilu tuokioista, itsetehdystä hedelmäturkinpippuri-shotista ja elokuvasta ilman keskeytyksiä. Siksi mä kirjotan tänne just niin diipadaapaa kun ikinä tahonkaan, koska tää on suoraan sanottuna ainoa paikka missä kokea noi. 


Kysytyin aihe on muuten varmasti ollut THE synnytyskertomus. Mitään sanastasanaan kertomusta ette tule täälä näkemään, ehkä joku päivä voin sivuuttaa vähän aihetta. Varsinkin ehkä onnistuneen käynnistyksen muodossa, tämä harvinaisuus kun sattui näköjään osumaan kohdalle. :D 

Onko teillä joku raja julkaistujen kuvien ja henkilökohtaisuuksien kanssa?

9 kommenttia :

 1. Nää mielipideasiat tuntuu olevan kovasti pinnalla.. Mutta musta sun blogi on oikein hyvä näin. Todennäköisesti se on myös sun näköinen ja oloinen, joten se jos mikä on aitoa ja kiinnostavaa.

  Bloggaajat saa paljon kuraa niskaansa kertoessaan asioista blogissaan, joten ymmärrän täysin ettei sellainen paljon houkuttele. Elämää avatessaan saattaa tulla väkisinkin avanneeksi lähipiirinkin elämää - ja niin kuin sanoitkin, ei sitäkään voi ilman lupaa tehdä.

  Itse tykkään kirjoittaa asioista, jotka on mun mielessä tavallaan purkua odottamassa. Pääosin nuo asiat on sellaisia joiden kohdalla ei tarvi miettiä, missä raja kulkee (koska ne ei sillä tavoin sivua mitään). Just ostokset, kupillinen teetä tai mitä nyt vain.

  Luulen, että jokaisella on raja jossain. Kaikki ei vain ymmärrä, ettei se kaikilla kulje samassa paikassa tai ettei sen tarvikaan. Sillä menolla blogimaailma olis aika ankea paikka..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mullekkin tää on lähinnä mistähaluapuhuanytjonkunkanssa-paikka. En koe tarvetta purkaa henkilökohtaisia asioita tänne, ehkä siks ettei mulla juuri niitä ole.. :D

   Poista
 2. No ohho , saatpa mielenkiintoista palautetta. Alunperin liityin lukijaks koska sulla oli erilainen blogi muihin lapsellisten blogeihin verrattuna. Selvästi hyvä silmä ja myös sitä omaa elämää lapsen sivussa. Mä en ainakaan oo kaivannut niitä synbytyskertomuksia tai muita (paitsi nyt kun mainitsit;) ) postaat kuule ihan vaan siitä mistä itse haluut! Lähtekööt ne lukijat Sitte blogeihin missä yksityiskohtasesti kerrotaan edellis yön seksikokemukset ja miltä Se vauvan kakka tänään näytti :) minä jään tänne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä meinasin sivuuttaa tässä just tota vauvan kakka-aihetta mut tiputin sen pois viime hetkellä :D Mun synnytyskertomusta/kokemusta voi kuvailla vaan sanoilla tylsä, ja että sitä ei voinu eees synnytykseksi laskea... :D

   Kiitos myös sulle tsemppaavasta kommentista, jatketaan samaa rataa! <3

   Poista
 3. Tosi hyvää pohdintaa, olen niin samoilla linjoilla kanssasi! Tykkään myös blogistasi ja jutuista, joita kirjoitat.

  Anniina kiteyttää tuossa yllä hienosti miunkin ajatukset, joten mitäpä tähän muuta jaarittelemaan. :D

  (Ja mielenkiintoista palautetta olet saanut... Noooh, meitä on moneen junaan ja jotkut ovat aikamoisia tirkistelijöitä, joille pitäisi kai raportoida kaikki kuukautiskierrosta alkaen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että tän blogin "tirkistelijät" ovat mun lähipiiristä tutuntutuntuttuja..

   Kiitos sulle!

   Poista
 4. On se kumma että AINA löytyy valittamisen aihetta. Joko paljastaa liikaa tai sitten paljastaa liian vähän. Hyvänen aika, koittakaa ihmiset rauhoittua ja etsikää sellaisia blogeja jotka teitä 100% miellyttävät :D

  Mä tykkään tästä sun blogista kovasti, just semmosena kuin se on. En kai sitä muuten lukisikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä se taas nähään että kaikkia ei voi miellyttää. Omat blogit noille henkilöille pystyyn ja esimerkkiä näyttämään!

   Poista
 5. Mä tykkään sun blogista just sen takia, ettei tämä olen niin vakavaa. Luin aina sun blogia ennen lasta. Tykkään siitä ettei taso ns. laskenut vaan jatkui samalla tyylillä lapsen kanssa. Älä muuta mitään. Ne jotka ei ymmärrä hyvän päälle niin saavat olla ihan omassa arvossaan. :) Oot paras!!

  -elina

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...