tiistai 11. maaliskuuta 2014

Lumi 5kk

Nyt ois taas vuorossa kuukausi kuulumisia! Hurjaa vauhtia lähennytään puoltavuotta, meikäläistä ihan hirvittää. MISSÄ meijän reilu kakskilonen sintti on.

Tuntuu että ollaan otettu aikamoinen harppaus lähes kaikessa. Mahallaa viihdytään erittäin hyvin ja ihan lähipäivinä varmaan suoristetaan kädetkin pois kyynärnojasta. Osataan kääntyä kyljelleen sekä vahingossa tai autettuna mahalleen. Kurotetaan esineisiin ja viedään ne tietty kohti ääntä. Liikkeelle ei vielä päästä, mutta ahkerasti laitetaan jo jalkoja pyllyn alle. Kuhan vaan etukroppa tietäs vielä mitä tekis.


Nukkumiset menee niinkuin on koko viisikuukauttakin mennyt. Herätään aamulla viideltä syömään tai ei ollenkaan. TIETTY on jotain poikkeuksia, mutta pääsääntösesti yhellä heräämisellä.  Nukkumaan mennään noi yhdeksän aikoihin ja silmät availlaan lopullisesti 12 tuntia myöhemmin.Meillä ollaan syöty maidon lisäksi kolme ateriaa päivässä. Ollaan maisteltu aika hyvin kasvikset läpi; peruna-porkkana on edelleen inhokki, parsakaali suosikki. Eilen tosin maistettiin kukkakaalia, Lumi oikein kavahti taaksepäin, ehkä peruna on löytänyt haastajan. Lemppari herkku on luumu. Nyt olisikin aika ottaa sekä aamuun ja iltaan puurot mukaan. Survoinkin eilen sauvalla kaurahiutaleet silpuksi, ehkä vähän myös maistettiin. Ei tykätty. Tuputus jatkukoon! :)Kokoa tulee kokoajan hurhasti, eli seuraavana mitat! (Suluissa edelliset)

Paino: 7245g (6510g)
Pituus 63,1cm (60,5cm)
Pipo: 41cm (40,5cm)

"Hymy tyttö!" Kasvu hyvää. Kiinteät vähitellen 5x vrk soseina ja puuroina + maito. Säännöllinen vrkrytmi. Vatsallaan viihtyy. Varaa painon jaloilleen. Seuraa tarkasti. Iho siisti.

Saatiin myös tietty ne lempparit, eli rokotukset. Toisin kuin viimekerralla (josta seurasi about vuorokauden putkeen nukkuminen) oltiinkin ihan normaaleina ja virkeinä. Ehkä aavistuksen pidemmät päikkärit otettiin kotiin tullessa. Seuraavat sit vuoden iässä, huh!

Minkäs kokosia viiskuukautisia sielä löytyy?


ps.. Tänään löytyi uusi taito, vierastus! :D
12 kommenttia :

 1. Täälä tytöllä 5kk mitat 7010g ja 65cm (:

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ! :) Meillä alkoi myös vierastus (osittain, kohteesta riippuen) tuossa iässä, mutta se jäi muutamaan kertaan kuitenkin :)

  Niilo taisi olla 5kk neuvolassa 68cm ja alle 7 kg :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin on kohdistunu vierastus vasta mun isään ja yhteen tyttökaveriin. Iihana mikä pitkula Niilo! Meillä muoto on nykyään pallo :D

   Poista
 3. Oi kuinka herttainen Lumi!

  Meidän Ellu taisi olla viisikuisena n. 65 cm ja painoi vähän alle kuutisen kiloa. Pitkä hoikkeli. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Meilla ei aluksi meinannut tulla painoa ollenkaan ja nyt sitä tulee senkin edestä. Hyvä tietyst vaan :)

   Poista
 4. IHana tyty! MIKS EN OO AIKASEMMIN TAJUNNU SUN BLOGIA!? :D no mutta, varmasti jään seurailemaan kun Lumi on Elviran ikäinen ja tää blogi on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua kiitos aivan ihanasta kommentista! <3

   Poista
 5. Voieii mikä mutruhuuli. <3 Myöhäset onnittelut Lumille! (Ei ees oo kun kolme päivää myöhässä. :D)
  ps. laitoin sulle s-postia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...