torstai 20. maaliskuuta 2014

Hyvää yötä ja huomenta.

Viime neuvolassa, 10 päivää sitten kehoteltiin aloittelemaan aamuisin puuro tai vaihtoehtoisesti lihatuotteet. Ohjeeksi saatiin että mielummin puuro jos on vatsa oireillut, jotta saataisiin kuitua. Meidän neidin maha on jostain kumman syystä terästä, enkä muista itkunitkua liittyen masuvaivoihin. Koin kuitenkin helpommaksi lisätä aamuun ja iltaa sen puuron, kun päivärytmistä löytyi jo ennestään soseita kolmena kertana.

Vietettyäni noin puoltuntia kaupan lastenruoka-osastolla päätin tyytyä kotona majailevaan kaurahiutalepakettiin. Suoraan sanottuna valikoimaa olikin aivan liian paljon sekä hinta tuntui myös älyttömän suolaiselta kun kyseessä nyt oli kuitenkin vaan puuro. 

Kotona hurautin ison satsin hiutaleita sauvasekoittimella pieneksi. En kuitenkaan ollut supertarkka ja joukkoon päätyi myös sattumia, mitkä on meidän neidille uponnut oikein hyvin. Valmistan pienen määrän puuroa aamuisin ja iltaisin mikrossa, sekottaen hiutaleita korvikkeeseen. Keittopuuhiin siirrytään sitten kun määrätkin nousevat. Kaupan hyllyiltä löytyi kylläkin yksituote joka jäi kummittelemaan esimerkiksi tulevien reissujen kannalta: Valion Onni neljän viljan puuro. Tätä pitääkin varata kaappeihin vaikka pahan/laiskan päivän varalle ;) Onnin valikoimiin oli tullut myös hedelmäsoseita!
Parit ekat aamut ja illat totuteltiin puuroon sellaisenaan. Koostumus oli tietysti vähän outo aluksi, mutta jo ekalla kerralla meni jotain alaskin asti. Saatiin muistaakseni jopa maiskutusta aikaan, neiti on vissiin se sananlaskun puurosta tykkäävä hullu. Koska ollaan syöty vasta kaurapuuroa, oon tuonut vaihtelua sekoittamalla lusikallisen hedelmäsosetta sekaan.
Aamupuuro meillä nautitaan siinä kymmenen pintaan, kun ensin on otettu muutama huikka puoltatuntia aikaisemmin maidosta. Tää on vaikuttanut selkeästi meidän aamupäivän uniin jotka on pidentynyt puolesta tunnista jopa reiluun kahteentuntiin!

NAMNAM

Millä ootte alottanut puuro testailut? Ja tykätäänkö :)

8 kommenttia :

 1. Minä puolestaan laiskana oon ostanu niitä kaupan kalliita puuroja :D Alotettiin jo 4kuukauden iässä Hipp-riisipuuro ja nyt on kaura-vehnäpuuro menossa. Hyvin maistuu aina neitille, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa no niin mäkin oisin varmasti jos en ois ruvennu pihistelemään :D

   Poista
 2. Meillä puuro maistuu ja ihan sellaisenaan, siis ei tarvi murskaa noita hiutaleita (kantsii koklaa jos Lumillekki uppoo) meijän pitäis noi lihat alottaa mut koen sen hirmu hankalaks :-o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin kans lopettaa murskauksen kun noi jotka ehdin jo soseuttaa niin loppuu! Mustakin lihat on kummat.. Varmaan sen tsakia kun justhan mun vauva söi vaan maitoa ja nyt jo kaikkea hurjaa!

   Poista
 3. Me ollaan ostettu muutaman kerran niitä puuroja lastenruokaosastolta. Aika pian siirryttiin ihan tavallisiin puuroihin ja hyvinhän ne on alas menneet. Molemmat tytöt on olleet vauvoina varsinaisia sihtikurkkuja, eli kokkareisia ruokia on vältelty ja niiden syömisestä ei ole meinannut tulla mitään, mutta jostain syystä puuron kanssa, vaikka hiutaleet on isompia olleetkin, ei ole sitä ongelmaa ollut :) Molemmat on tainneet maistaa ekat puuronsa 4-5kk:n iässä.

  Nykyään puuroja syödään vaihtelevasti. Just aamulla keitettiin viimeiset puurot ruispuuropaketista, ja nyt siirryttiin neljän viljan hiutaleisiin. Välillä ollaan myös menty 7 viljan luomuhiutaleilla, niistäkin on tykätty meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kököistä onneks välitetä! Porkkanakin menee pehmeinä palasina haarukalla muussaten!

   Poista
 4. Täälä laiskana ostin alkuun Piltin puurohiutaletta, mutta nyt meinasin siirtyä tuohon tavalliseen, näyttävät menevän hyvin pieneksi ihan sormin nuo hiutaleet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja pehmoseksihan ne keitetään! Tietty on kokkare nirsoja sekä eui nirsoja ;)

   Poista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...