Kaksplus.fi


sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ihan OK mutu-porkkanakakku

Oon maailman huonoin seuraamaan ohjeita. Ruokaa laittaessa, leipoessa, Ikean huonekaluja kasatessa eli ihan missä vaan johon on joku kirjallinen ohje, niin meikäläinen on soveltamassa. Ei vaan riitä kiinnostus tehdä niinkun käsketään. Leipoessa tää juurtaa varmaan siihen kun pöytätietokone oli makuuhuoneessa enkä jaksanut kirjata ohjetta ylös. Nykyään ei ois vaikeeta tätä läppäriä nostaa avokeittiöön, mutta jotain jännitystä elämään!

Tällä kertaa kokeiluun pääsi porkkanakakku. Ensimmäinen laatuaan. Googlettelin ensin muutaman ohjeen ja katsoin pääpiirteittäin mitä sen kuuluisi sisältää ja sitten hommiin!

Vuoallinen porkkanakakkua


Itse taikina
4 porkkanaa
3 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
kanelia
leivinjauhetta
öljyä

Kuori ja raasta porkkanat. Riko munat kuppiin ja kaada määrällisesti samanveraan sokeria joukkoon. Vaahdota kuohkeaksi.

Sekoita kuivat aineet. Mitähän uskaltais sanoa, joku paridesiä jauhoja sekä maun mukaan kanelia. Loraus leivinjauhetta (tai soodaa).

Lisää porkkanaraaste ja öljy munasokeri-vaahtoon. Sitten kuivat aineet. Lisää koostumuksen mukaan jauhoja.


Voitele irtopohja-vuoka ja kumoa seos siihen. Uuniin noin tunniksi 200asteeseen.


Päällis mössö

purkki maitorahkaa (tai tietty tuorejuustoa, meillä ei ollut)
tomusokeria
vanilia sokeria

Sekoita aineet. Sokerit maun ja koostumuksen mukaan.



Toi rahkapäällinen oli ihan superonnistunut! Ei kaivannut ylimääräistä sitruunaa, mitä juustot yleensä huutelee. Maun ja silmän mukaan voi sitten koristella nonparelleillä tai manteli-murskalla, meillänyt ei sattunut löytymään kaapista semmosiakaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...